Slik administrerer du en restaurant

Anonim

Å være en restaurantleder kan være både spennende og utfordrende. Det krever innsats, organisering og hardt arbeid for å kunne kjøre en restaurant. Å vite hvordan du legger hver ressurs på plass til din fordel, kan hjelpe virksomheten din til å vokse, ta med flere kunder og dermed resultere i større fortjeneste.

La personalet få vite dine forventninger. Stillingsbeskrivelsen for ansatte må være grundig skissert på tidspunktet for ansettelsen. Sett strenge krav og retningslinjer om slike ting som menyen, oppskrifter, tidsstyring, oppgaveoppgave og kodeks for ansattes oppførsel. Ha regelmessige møter med kokk og alle andre avdelingshoder for å diskutere eventuelle problemer, forslag og produktivitetsproblemer. Husk at du angir tonen for effektiviteten til din restaurant, så det er viktig å etablere din autoritet.

Bygg ansattes moral. Hvis de som jobber med deg føler seg disrespected eller unappreciated, kan deres jobbprestasjon lide. Unngå å snakke ned til de som jobber under deg og gi dem følelsen av at de er en del av et lag. Motiver dem med treningsverksteder og spesielle aktiviteter. Gi belønninger, incitamenter og anerkjennelse for ansatte som utmerker seg. Har en "forslagskasse" der ansatte kan legge igjen kommentarer om deres bekymringer eller ideer til forbedring.

Pass på at kundene dine er glade. Hvis lånetakerne er fornøyd med kvaliteten på maten, servicen og prisene på restauranten din, er de mer sannsynlig å returnere og bringe andre med dem. Å skape et avslappende miljø, å ha ansatte behandler dem med respekt, gi dem rask service og godt tilberedte måltider, som bestilt, bidrar alle til tilfredsstillelsen til de som kommer til din restaurant. Du vil kanskje legge igjen kommentarkort, slik at kundene kan fortelle deg hva de likte eller mislikte om deres besøk.

Sett deg ned med hodet på hver avdeling og planlegg et budsjett. Finn de beste utstyrs-, mat- og drikkevareleverandørene til de mest kostnadseffektive prisene. Kontroller faste og variable kostnader. Gjør alle ansatte oppmerksomme på hvor mange ressurser de bruker som kan føre til at du overskrider månedlige kostnader, for eksempel å kaste bort mat og rengjøringsmidler.

Fungerer innenfor retningslinjene fastsatt av budsjettet ditt. Overvåk bestillingen din eller håndter den personlig, for å sikre at du ikke overskrider. Juster arbeidskraftskostnadene og matinntektene dine regelmessig, for å korrespondere med ditt forventede salg. Sørg for at du vet når dine økonomiske forpliktelser skyldes, slik at du har nok penger til å dekke dine gjeld og møte dine lønnslønn.

Utvikle en god markedsføringsstrategi for å få ordet til flere potensielle kunder om din restaurant. Komme opp med kreativ og effektiv reklame, inkludert annonser i aviser, og distribuere flyger i nærliggende områder. Tilbyr kundeinnskudd, for eksempel en "Månedens kundeservice" med bilder av beskyttere på skjermen. Utvalgte kunder kan få et gratis måltid eller menyelement av deres valg.

Sørg for at restauranten din oppfyller de høyeste helsestandardene. Matlaging og spisestue, samt toaletter, bør rengjøres grundig. Det bør legges vekt på at ansatte må vaske hendene og sørge for at kjøkkenutstyr, tallerkener og briller er rene før kundenes bruk. Kokker og kokker må være forsiktig for å unngå krysskontaminering av kjøkkenredskaper og sørg for at alle overflater er skikkelig rengjort.

Sørg for at din restaurant oppfyller alle sikkerhetsforskrifter. Nødutganger skal være tydelig merket i tilfelle brann eller annen uventet hendelse, og dørene skal være lette å åpne. Pass på at du ikke overskrider sitteplasserkapasiteten til din restaurant.

Bytt ut ansatte som konsekvent ikke oppfyller dine standarder. De som er rutinemessig sent, behandler kunder frekt, ikke møtes med medarbeiderne, og som er umotiverte, kan føre til uenighet. Dette bør imidlertid bare gjøres etter at alle anstrengelser har blitt gjort for å oppmuntre dem til å forbedre ytelsen.

Vurder å bruke en restaurantkonsulent, hvis salget er kontinuerlig nede. En konsulent kan gi en objektiv vurdering av din restaurant og fortelle deg om styrker og svakheter. Han kan jobbe med deg for å utforme en strategi som vil kutte kostnader, forbedre salget, oppdatere utseendet på etableringen din, trekke flere kunder, bli mer tiltalende menyer og skape bedre markedsføring.