Slik administrerer du dine ansatte effektivt

Anonim

De fleste ledere har to hovedoppgaver: styring av avdelingsfunksjoner og styring av arbeidsstyrken. En leders yrkeserfaring, fast ansettelse og funksjonell kompetanse gjør det enkelt å administrere avdelingsoperasjoner. Noen ledere sliter imidlertid med ansvaret for å administrere ansatte. Commonsense løsninger for å administrere ansatte involverer kommunikasjon, konsistens og gjensidig respekt. Effektive ledere bruker relasjonsbygging og lederegenskaper for å skape et positivt arbeidsmiljø som motiverer ansatte til å bli medlemmer av en fullt engasjert arbeidsstyrke.

Utvikle en ansattes kommunikasjonsplan. Gi informasjon om forretningsutvikling, organisasjonsendringer, personelloverføringer og kampanjer og bedriftens resultater. Hvis bedriften din er børsnotert, ta med informasjon om virksomheten fra investorens synspunkt, spesielt hvis din ansattspensjonsplan inkluderer innkjøpsmuligheter for ansatte.

Få innspill fra ansatte med jevne mellomrom. Utfør årlige medarbeiderundersøkelser eller innleggsbokser over hele arbeidsplassen. Ansatte som oppfordres til å dele sine meninger og gi tilbakemelding, har ofte bedre samarbeidsforhold med jevnaldrende og ledelsen.

Gi ansatte muligheter til å lære nye ferdigheter eller forbedre dagens ferdigheter. I tillegg til ytelsesvurderinger, ber om tilbakemeldinger om hvilken type trening og utvikling som ansatte mener, vil gjøre dem vellykkede og produktive.

Se gjennom bemanningsmodellen regelmessig, og når selskapet gjør betydelige endringer i arbeidsstyrken, planlegger eller rekrutterer et stort antall ansatte. Sikre at medarbeidernes kvalifikasjoner, ferdigheter og interesser passer til deres arbeidsroller. Ta seriøst medarbeideres forslag til endringer i arbeidsoppgavene dersom de er endringer som vil forbedre jobbtilfredsheten og selskapets produktivitetsnivå. Vurder arbeidstakerutvikling, oppfølgingsplanlegging og karrierebaneprogrammer for å motivere ansatte og forbedre organisasjonens ansettelsesfrekvens.

Anerkjenner ansatte som legitimerer organisasjonens filosofi og oppdrag. Gi ikke-monetær anerkjennelse for å motivere arbeidstakere, som plommeoppgaver, lederskap og muligheten til å demonstrere kvalifikasjoner for høyere nivåstillinger.

Se gjennom resultathåndteringsprogrammet og prestasjonsstandardene dine. Klargjøre ytelsesforventninger og opprettholde up-to-date jobbeskrivelser. Gi opplæringsopplæring til veiledere som gjennomfører prestasjonsevalueringer for å sikre at de forstår grunnleggende prinsipper for resultatstyring og ansattes coaching.

Snakk om ytelsesproblemer når de oppstår og være ærlige om problemer med ansatte som ikke oppfyller selskapets forventninger. Belønne ansatte som oppfyller eller overgår selskapets forventninger. Gjennomfør prestasjonsvurderinger regelmessig, men gi uformell og kontinuerlig tilbakemelding fra ansatte gjennom hele evalueringsperioden, slik at ansatte ikke blir igjen for å lure på om de faktisk utfører jobben sin på riktig måte.

Opprettholde gjeldende arbeidsplasspolicyer i arbeidstakerhåndboken din. Distribuere reviderte håndbøker til alle ansatte og forklare nye prosedyrer og retningslinjer, samt grunnlaget for endring. Utvikle et orienteringsprogram for nye medarbeidere å fullføre før de påbegynner sine oppgaver. Gi nyansatte tid til å tilpasse seg arbeidsmiljø, prosesser og kollegaer. Forbedre arbeidsplasspolitikk på en konsekvent og rettferdig måte for ansatte på alle nivåer. Gjør rettferdig arbeidspraksis en prioritet.