Hvordan lage en digital markedsføringsstrategi

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Etter hvert som flere forbrukere flytter til Internett for å få informasjon om produkter - og til og med foreta kjøp - blir det viktig at alle bedrifter har en digital markedsføringsstrategi. Uansett størrelsen på firmaet eller bransjen du opererer i, kan du dra nytte av en digital markedsføringsplan. Hvis du vil at din digitale markedsføringsstrategi skal være effektiv, må du planlegge og utføre det bra. bare å sette opp et nettsted og forventer at folk skal finne det, er ikke lenger tilstrekkelig i dagens marked.

Bestem hvem dine målkunder er. Utfør markedsundersøkelser hvis du for øyeblikket ikke har en ide om hvem dine potensielle kunder er. Begrens dette til en hypotetisk person som du tror representerer din gjennomsnittlige kunde. Fokuser meldingen og lag den til å snakke direkte med dette hypotetiske individet; dette vil hjelpe deg med å målrette segmentet av markedet mest sannsynlig å kjøpe dine produkter.

Forskning dine konkurrenters digitale markedsføringsstrategier. Vær oppmerksom på de digitale kanalene dine konkurrenter bruker. Utfør søk som om du var en potensiell kunde og se hvilken informasjon du lettest kan finne. Hvis du allerede har en tilstedeværelse på nettet, kan du se om det er lettere å finne informasjon om din bedrift eller en av dine konkurrenter. hvis det er en konkurrent, vær oppmerksom på hva de gjør annerledes som ser ut til å fungere.

Velg de digitale kanalene du vil inkludere i din digitale markedsføringsstrategi. Vurder alle former for digital markedsføring. Husk at alternativene dine er nesten ubegrensede; for eksempel kan noen av alternativene du velger velge nettsteder, blogger, sosiale medier, bannerannonsering, videoannonsering og viral markedsføring. Bestem hvilken av disse digitale markedsføringskanaler som vil gi verdier til din bedrift, og fokusere innsatsen på de typer digital markedsføring som gir best mulig avkastning på investeringen din.

Bestem hvilke kriterier du vil bruke for å evaluere din digitale markedsføringsstrategi. Sørg for at du bruker konkrete og målbare kriterier for å bestemme suksess. Vurder din digitale markedsføringsstrategi med jevne mellomrom for å avgjøre hva som er effektivt for virksomheten din, og hva som ikke er effektivt. Endre din digitale markedsføringsstrategi på riktig måte når det er nødvendig.

Tips

  • Ulike digitale markedsføringsstrategier vil være nødvendige for ulike typer virksomheter.

Advarsel

Ikke strekk deg for langt med å forsøke å dekke hver eneste digital markedsføringskanal som er tilgjengelig.