Forskjellen mellom en markedsføringsplan og en markedsføringsstrategi

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En markedsplan er en produkt- eller markedsspesifikk, virksomhetsplan som beskriver alle aktiviteter som er involvert i å fullføre et markedsføringsmål i en bestemt tidsramme. En markedsplan er formalisert i et skriftlig dokument som tjener som veiledning. En markedsføringsstrategi er en viktig del av planen som identifiserer spesifikke, handlingsstrategier for å sette planen i kraft.

Grunnleggende markedsføringsplan

En introduksjon til markedsplanen er basert på forskning for å identifisere bestemte målkunder og hvordan selskapets produkter og tjenester samsvarer med kundenes behov. Business Dictionary konstaterer at en markedsplan inneholder "detaljerte handlingsprogrammer, budsjetter, salgsprognoser, strategier og projiserte (proforma) årsregnskap." I sin veiledning "Hvordan lage en markedsføringsplan", indikerer entreprenør at en markedsplan varierer fra flere sider til små bedrifter til hundrevis av sider for store organisasjoner. Du kan overvåke fremdriften mot mål ved å gjennomgå planen din med salgs- og produksjonsrapporter.

Elements

En markedsplan starter med en nåværende vurdering av situasjonen din. Vurder grundig din nåværende selskapsstatus, markedsplass og konkurrenter. I tillegg detaljerer nåværende trusler og muligheter som påvirker deg på markedet. Deretter vil du sette bestemte, målbare mål som styrer gjennomføringen av planen og formulering av strategier. Økt bevissthet, bedre markedsandel og salgsvekst er felles mål du kan måle. Endelig skisser et budsjett basert på dine mål og bestem hvordan du vil måle resultater etter levering av markedsføringsmeldinger.

Grunnleggende markedsføringsstrategi

Markedsføringsstrategier forklarer hvordan du vil møte markedsføringsmålene dine. Markedsføringsstrategien i markedsføringsplanen er din "spillplan" for å lykkes. Ulike markedsføringsveiledninger og strategier tilbyr tegninger for suksess. Disse strategiene hjelper et selskap å identifisere hvilke fordeler og verdier som gjør merkevaren unik og bedre enn konkurransen. En posisjon er etablert og formidlet til forbrukerne gjennom markedsføring. Markedsmixen er en viktig strategisk vurdering.

Marketing Mix

Small Business Notes kaller markedsføringsstrategien "hjertet av markedsplanen", og bemerker at markedsføringsblandingen er en viktig del av en god markedsføringsstrategi. Markedsmixen blir ofte referert til som de fire P-ene i markedsføring basert på elementene i produkt, sted, pris og kampanje. For produktelementet, vurder fordelene med produktene og tjenestene du tilbyr. Sted, kjent mer som distribusjon, refererer til leveringssystemet til kunder. Prispoengene dine bør forholde seg til din posisjon (f.eks. Lavpris, verdi, luksus eller premium). Fremme er bruk av kommunikasjon og media for å formidle posisjonen din til markedet.

Anbefalt