Markedsføringsplan Mål og problemer

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsføringsplaner er skrevet dokumenter som hjelper deg med å kommunisere markedsføringsarbeidet for det følgende året. Målene og problemene i markedsplanen din er trolig den viktigste delen av planen fordi det hjelper interne ansatte eller eksterne interessenter å forstå markedsføringsmålene dine. Når du kommuniserer målene dine i begynnelsen av markedsplanen, setter du tonen for hele dokumentet. Markedsføringsplanens mål og problemstillinger skal skrives som "SMART" -mål, noe som betyr at de må være spesifikke, målbare, oppnåelige, realistiske og rettidige.

Spesifikke markedsplanmål

Det første aspektet ved å skrive SMARTs markedsplanmål og problemer er å sørge for at de er spesifikke, detaljerte og resultatorienterte. Skriv dine markedsføringsmål slik at de kommuniserer nøyaktig hva som skal oppnås og hvem som er ansvarlig for hver aktivitet. For eksempel er en objektiv uttalelse som "Øk effektivitet" altfor generisk. I stedet angir du et spesifikt mål og hvordan dette målet vil oppnås, for eksempel, "Øk effektiviteten i prosjektledelsen med 12 prosent ved å øke antall fakturerbare timer." Spesifikke mål og mål kan hjelpe deg med å definere og adressere problemene som er skissert i markedsplanen din.

Målbare markedsføringsmål

I følge Entreprenør Magazine, for å angi et målbart markedsføringsmål, begynner med å gjennomgå salgstallene, markedsveksten, markedsstørrelsen og produktytelsen. For hver av dine markedsføringsmål, beskriv hva du har til hensikt å oppnå sammen med kvantifiserbare tall for å gi deg et konkret mål å sikte på. For eksempel sier du at du vil, "Gå inn i markedet for helsemarkedet", er ikke et målbart mål. I stedet nevner et spesifikt målbart mål som, "Gå fra 0 prosent til 5 prosent av helsemarkedsandelen i Royal Oak i to år."

Gjør målene oppnåelige

SMART mål i en markedsplan må også oppnås. Hvis du angir mål som du tror du ikke kan oppnå i det kommende året, kan du kaste bort ressurser og miste motivasjon. Mens du skriver målene dine, må du sørge for at du oppnår forventninger i planen din. I tillegg til å sikre at detaljene som er skissert i markedsføringsmålene dine er oppnådd, må målingene som er nevnt gjennom målene dine også nås.

Hold mål realistisk

Markedsføringsplanens mål bør også være realistiske. Selv om dette aspektet av SMART-målene ligner "oppnåelig", sørger forskjellen for at du har de nødvendige ressursene for å oppnå målet. Eksempler på ressurser inkluderer ansatte, budsjett, teknologi og tid. Nøkkelen her er å nøye gjennomgå alle dine mål og problemer, og sørg for at du har ressurser på plass slik at målene dine realistisk kan oppnås.

Angi tidsriktige mål

Endelig må målene for markedsplanen være tidsbasert. Angi en dato for når du vil oppnå hvert av målene dine, gir deg et bestemt merke å måle mot. Når du sier at firmaet ditt vil "øke omsetningen med 15 prosent i oktober", er det ingen tvil om hvor lenge du må fullføre målet. Når du har angitt en tidsramme, kan du legge ut en detaljert plan for hvordan du vil oppnå målet eller løse problemet i resten av markedsplanen.