Slik organiserer du en 5K-fordel

Anonim

En 5K-rase er en smart måte å skaffe penger på for en ideell organisasjon eller for en veldedighetsfordel. Ikke bare er det potensielt lukrativt for organisasjonen din, det er en mulighet for fellesskapsmedlemmer til å støve av løpeskoene og komme seg ut for en løp som hjelper seg selv og andre. For en 5K tur, jogge eller løp for å lykkes, må en tilstrekkelig planlegging gjøres i god tid.

Finn løpende klubber i ditt område som er vert for disse hendelsene. Butikker som selger løpende forsyninger kan også være en kilde til informasjon og en potensiell mulighet for sponsing. De kan ofte hjelpe deg med å avgjøre om løpet skal være offisielt tidsbestemt. Kontakt andre løpere i ditt område for deres forslag i denne saken eller for tilgang til en offisiell timer.

Definer en plassering for 5K-rase. Du må spore en bane som er 3,07 miles lang for løpedagen din. De beste stedene er de med rikelig med parkering, lav trafikk og en sentral beliggenhet. Oppgi også dato og klokkeslett for arrangementet. Du vil ha minst flere måneder til å planlegge for arrangementet ditt, noe som betyr at du ikke kan være sikker på hvordan været blir som på denne dagen. Det er en god ide å ha en reserveplan i tilfelle av dårlig vær, eller for å indikere på flyger at løpet skal holdes regn eller skinne.

Forskningsinformasjon om tillatelse i samfunnet. Din organisasjon kan måtte betale en forhåndsavgift til byen eller en privat vert for arrangementet. Finn ut om eventuelle støybegrensninger, parkeringsbestemmelser eller andre regler.

Kontakt lokale bedrifter om sponsing og donasjoner. Du kan kreve en registreringsavgift til hver løper for å skaffe penger til nytte, men du kan også be om at bedrifter skal sponsere løpet. Å plassere navnene sine på flyger, hengende bannere langs rasebanen eller skrive ut logoen på T-skjorter, kan hente penger til løpet.

Koordinere frivillige for å hjelpe hendelsen til å løpe jevnt. Du trenger frivillige til å hjelpe på registreringstabellene, direkte løpere til rase starter og fullfører, holder offisiell tid, og til og med serverer mat og drikke. Du vil også trenge folk til å markedsføre arrangementet.

Fremme din 5K online og i samfunnet ditt. Større byer har løpende klubber med nettsteder som du kan legge til rase til. I ukene som fører opp til løp, setter du opp bord utenfor å drive forsyningsbutikker, sportsarrangementer eller andre fellesskapshendelser å registrere deg løpere for løpet. Markedsfør rase med flyger, avis pressemeldinger og TV og radio intervjuer.