Gode ​​svar på spørsmål om jobbevaluering

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Din årlige jobbevaluering gir deg mulighet til å se gjennom årets prestasjon med din veileder og sette mål for det kommende året. Hvis resultatene av jobbevalueringen din oppfyller eller overstiger bedriftens resultatforventninger, kan du til og med få lønnsøkning. En liten angst er normalt i løpet av en jobbevaluering, men la det ikke hindre deg fra å gi konkrete, gjennomtenkte svar på dine veilederes spørsmål.

Forstå jobbevalueringsprosessen

Mange organisasjoner inkluderer selvvurdering som en del av ytelsesvurderingssystemet. Dette betyr vanligvis at du vil få en kopi av et evalueringsskjema eller et bestemt format du må vurdere din egen ytelse. For å forberede møtet med din veileder, gjennomgå skjemaet og bli komfortabel med formatet. Vurder deg så objektivt som mulig, men vær ikke motvillig til å fremvise prestasjoner. Bruk notatene du gjør under selvevalueringsprosessen for å hjelpe deg med å danne svar på veilederens spørsmål. I tillegg til å rangere ytelsen din på numerisk eller alfa-skala, beskrive kort dine prestasjoner og områdene du innrømmer at du kanskje trenger trening eller utvikling.

Spørsmål om jobboppgaver

"Hvilke av de fem oppgavene på jobbbeskrivelsen din vil du prioritere som topp tre?" Lette spørsmål om jobboppgaver er relativt enkle å svare på. For eksempel kan du svare ved først å forklare hvordan du prioriterer arbeidet ditt og deretter diskutere de tre viktigste jobbfunksjonene. Du kan kanskje si:

Prioriteten i jobboppgavene varierer i henhold til konjunktursyklusen. De to første ukene i hver måned, bruker jeg tid til å identifisere potensielle nye kunder gjennom forretningsutviklingsarbeidet mitt. Jeg vurderer regjeringens forespørsler og identifiserer de som vi har tilstrekkelig tid til å utvikle et forslag og tilbud på tjenester. Den 15. i hver måned gjennomgår jeg underleverandørens arbeidstid for første halvdel av måneden; slutten av hver måned er nesten utelukkende viet til å utarbeide månedsrapporter. Jeg samler underleverandørers timer og sammenligner deres arbeidsprodukt med prosjektleveransen.

Spørsmål om karriereutvikling

"Hvor vil du være om fem år?" er vanligvis et spørsmål som en ansatt leder kan spørre under et jobbintervju. Avhengig av hvor lenge du har vært hos arbeidsgiveren, kan din veileder kanskje vite hva dine planer er for neste trinn i karrieren din. Dette er et område du sannsynligvis har tenkt på, avhengig av din nåværende stilling og muligheter for internt trekk eller forfremmelse. Uansett hva du gjør, må du ikke svare med, "Vel, det er noe jeg ikke har vurdert." Hvis du virkelig ikke har tenkt på din fremtid, fortell din veileder:

Jeg vil gjerne utmerke seg i min nåværende rolle; Men hvis det er muligheter for oppadgående mobilitet, er jeg sikkert åpen for å utforske dem.

Også her er hvor du uttrykker ditt ønske om trening eller utvikling. Hvis det er en ferdighet du vil anskaffe eller hvis du er interessert i profesjonell utvikling eller vil ha en mentor, forklar hva du har tenkt å få ut av opplevelsen. For eksempel:

Jeg er veldig glad i min nåværende rolle, og jeg liker å jobbe for ABC Company. Jeg har tenkt på trening som vil forbedre mine ferdigheter eller hjelpe meg med å utvikle ledelsesevne.

Spørsmål om lederskap

Mange veiledere og ledere vil forbedre sin egen ledelsesevne, så en av de beste måtene å starte profesjonell utvikling er å be om tilbakemelding. Hvis din veileder spør: "Hvordan vurderer du ABCs selskapsledelse? Er det områder der ledelsesteamet kan forbedre? Hvilke forslag har du ?," Dette spørsmålet åpner ikke døren for at du skal gripe om selskapets ledelse eller strategiske strategier retning. Hvis du ikke er fornøyd med ledelsesteamet, må du ikke avlaste din veileder. Begynn ditt svar med en positiv kommentar om lederskap, for eksempel:

Jeg finner ABCs ledergruppe å være veldig lydhør overfor medarbeidernes daglige behov, spesielt når det gjelder personell og HR-problemstillinger. Når jeg ber om fordeler eller trenger informasjon fra lønn, gir de meg nøyaktig det jeg trenger på kort tid.

Hvis du er motvillig til å være helt ærlig, vær så snill å fortelle din veileder at du heller vil fokusere på din egen ytelse og hvordan du kan forbedre.

Spørsmål om prestasjoner

Vis at du er stolt av dine prestasjoner og diskutere dine prestasjoner på en måte som ikke kommer ut som å skryte. Hvis din veileder spør hva som har vært høydepunktene i ditt siste år med selskapet, snakk om et par av dine prestasjoner. For eksempel:

I fare for å være ubøyelig er jeg spesielt stolt over at jeg var en del av teamet som utviklet forslaget til den siste $ 1 milliard kontrakten som regjeringen ga oss i juli.

Selv om du er stolt av individuelle prestasjoner, skal du alltid dele æren for prestasjoner hvis du jobber i et teamfokusert miljø.