Fordeler og ulemper ved eksportkredittforsikring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Eksportkredittforsikring er en type forsikring for firmaer som eksporterer varer til oversjøiske markeder. Politikken beskytter eksportøren mot en utenlandsk importørs standard, insolvens eller nektet å betale for eksportørens forsendelser. Bedrifter som er nye for å eksportere, kan ha noen fordeler ved å ta ut en eksportkredittforsikring, men de må også være forberedt på ulempene i slike retningslinjer.

Fordel: Redusere finansiell risiko

Hovedfunksjonen til eksportkredittforsikring er å redusere den økonomiske risikoen for eksportøren. Risikoen kan komme fra kommersielle kilder, som for eksempel importørens konkurs, langsiktig betaling eller standard på betalingsbetingelsene i import / eksportkontrakten, eller fra politiske kilder, for eksempel krig, politiske protester eller tilbakekalling av importørens lisens. Forsikringsselskapet vurderer potensialet for begge typer tap i transaksjonen før tegning av policyen.

Ulempe: Utelukkelser og begrensninger

Eksportører kan finne ut at eksportkredittforsikring ikke er tilgjengelig i alle situasjoner. Forsikringsselskapene kan ikke tilby retningslinjer for bestemte typer varer eller for forsendelser til bestemte land eller bedrifter. Når forsikringsselskapene tilbyr eksportkredittforsikring, kan ikke policyen dekke hele beløpet av forsendelsen. For eksempel kan et selskap som ber om en $ 1 million eksportkreditforsikring, bare være berettiget til en $ 500.000-policy, mindre årlige og per-taps-fradragsberettigede utbetalinger.

Fordel: Tilgang til arbeidskapital

En eksportør som har eksportkredittforsikring kan få tilgang til oversjøisk arbeidskapital. Kredittforsikringen viser långivere at selskapet er beskyttet mot potensiell manglende betaling av en kunde og er en bedre kredittrisiko for et betydelig kapitallån. Bedrifter som har eksportkredittforsikring kan også få tak i kredittkort, hvor en bank kan garantere betaling på eksportørens lån dersom importøren ikke oppfyller import / eksportkontrakten.

Ulempe: Standard og dårlig tro

Eksportører med eksportkredittforsikring kan dra nytte av deres politikk for å komme inn i eksportkontrakter som har både høyere belønninger og større risiko. Disse retningslinjene lar eksportøren utsatt for standard fra importøren. Importøren kan også engasjere seg i "ond tro" atferd, som for eksempel forsinkelse av betaling eller påstand om at eksportøren ikke leverte varen som lovet. Eksporter kredittforsikringsselskaper vil stoppe forsikringspolicyer til eksportører som er funnet å engasjere rutinemessig med risikofylte importører.