Hvordan skrive prestasjons gjennomgangsmål

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En del av gjennomgangsprosessen i mange bedrifter innebærer at arbeidstaker skal skrive resultatmål. Noen uker før gjennomgangen blir ansatt bedt om å skrive resultatmål som han angir hva han planlegger å oppnå i neste gjennomgangstid. Ved neste gjennomgang kan hvorvidt resultatene for resultatene er oppfylt eller ikke, være en faktor i inntektsøkningen som mottakeren mottar.

Se gjennom prestasjonsvurderingsmålene du sendte inn i forrige år. Hvis resultatmålene du skrev for deg selv var godt mottatt av ledelsen, er de et godt utgangspunkt for å skrive resultatmålene dine for neste år.

Identifiser nye oppgaver som du allerede har begynt. Enhver ny oppgave du allerede har begynt å jobbe med, er rettferdig kamp for å bli med i resultatene dine mål for prestasjon - det vil si så lenge det ikke ble vist på forhånd. Inkludert oppgaver som du allerede har påbegynt eller at du planlegger å begynne snart, er en god måte å forsikre deg om at du vil fullføre dem før anmeldelsen din neste gang.

Se over stillingsbeskrivelsen for din stilling. Er det noe jobbkrav som er oppført i stillingsbeskrivelsen som du ennå ikke gjør? Hvis det er tilfelle, ta med de oppgavene i resultatmålene dine.

Brainstorm ideer for forbedring i din posisjon. Hvilke oppgaver kan du ta på for å gjøre deg mer effektiv i jobben din? Inkluder de i resultatene for resultatbedømmelse. Ta med noen oppgaver som kan hjelpe deg med å bevege deg opp i bedriftsstigen.

Velg tre resultatbedømmelsesmål. Etter at du har samlet en liste over resultatrapporteringsmål som du skal velge, velg de beste tre (med mindre firmaet ditt krever et annet antall mål).

Skriv resultatmålene dine på en kort og spesifikk måte. Opprettholder resultatmålene dine kort (ideelt sett en setning for hver). Pass på at de er spesifikke, slik at det er enkelt å bevise at du har møtt disse målene ved neste gjennomgang.

Skriv opp dine resultatmål i formatet som kreves. Mange selskaper gir et skjema for å skrive resultatmålene dine. Hvis firmaet ditt ikke oppgir et skjema, skriver du det inn i et tekstbehandlingsprogram.

Elementer du trenger

  • Stillingsbeskrivelse

  • Kopi av fjorårets mål

Tips

  • Vær spesifikk når du skriver ytelsesvurderingsmål slik at ledelsen lett kan se hvilke mål du har møtt.

Anbefalt