Forskjeller mellom harde og myke ferdigheter

Innholdsfortegnelse:

Anonim

På arbeidsplassen er kun 15 prosent av arbeidstakerne sparket som følge av mangel på grunnleggende ferdigheter knyttet til jobbkunnskap, en artikkel om forventninger til ansatte fra West Virginia University foreslår. De fleste ansatte blir sparket i stedet på grunn av mangel på menneskers ferdigheter, profesjonalitet eller kommunikasjon, også kjent som myke ferdigheter. Hard og myk ferdighet er imidlertid både viktig på arbeidsplassen. Et solidt sett av hver av disse ferdighetene skaper arbeidere som er effektive, effektive, vellykkede og grunnlag for vekst.

Forstå vanskelige ferdigheter

Vanskelige ferdigheter er de nødvendige, nødvendige ferdighetene som trengs for å utføre en jobb. De inkluderer lærte ferdigheter og trening relatert til karriere eller yrke. Vanskelige ferdigheter betraktes som håndgribelige ferdigheter fordi de enkelt identifiseres og måles med ting som tester og eksamener. Når du skriver et CV eller søker på en jobb, er det viktig at du overfører vanskelige ferdigheter til din potensielle arbeidsgiver, for eksempel skolegang, grader, opplæring og sertifikater.

Forstå Soft Skills

Myke ferdigheter er i hovedsak mellommenneskelige eller menneskelige ferdigheter. Selv om myke ferdigheter lett kan observeres hos mennesker som er effektive ledere og kommunikatorer, er de ikke så lett målt. Derfor er myke ferdigheter ansett som immaterielle. Men mens vanskelige ferdigheter ikke kan krysse hver jobbbeskrivelse eller bransje, er myke ferdigheter universelle. Når du går fra jobb til jobb eller industri til industrien, er myke ferdigheter bærbare. De er menneskers ferdigheter som trengs for å lykkes når de jobber med medarbeidere, kunder og kunder.

eksempler

Eksempler på harde ferdigheter inkluderer tekniske, mekaniske, administrative eller regnskapsmessige ferdigheter. Dette er ferdighetene som krever kunnskap om datamaskiner, skriving, snakker på et morsmål eller opererer en maskin. På den annen side kan myke ferdigheter oppdeles i tre kategorier: ferdigheter som gjør at du kan samhandle godt med kolleger og kunder, for eksempel nettverk, kommunikasjon; ferdigheter som viser arbeidsmoral og profesjonalitet, som passende kjole, entusiasme og motivasjon; og kritisk tenkning og problemløsning ferdigheter. Andre myke ferdigheter som arbeidsgivere verdsetter inkluderer selvtillit, selvkontroll, tidsstyring, effektiv beslutningsprosess og effektiv oppgaveprioritering.

Betydning

Hard og myk ferdighet spiller begge forskjellige og viktige roller i karrieren din. Ferdige ferdigheter er det som vil gi en arbeidsgiver oppmerksomhet og få deg et intervju, mens myke ferdigheter vil hjelpe deg med å gå videre når du er en del av selskapet. En av de større feilene en medarbeider kan gjøre er å forsømme sine myke ferdigheter. Myke ferdigheter hjelper også ledelsen å skille potensielle ledere fra andre bidragsytere i selskapet.