Hva er harde og myke kostnader i konstruksjon?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et byggeprosjekt er ikke en enkel sjekkliste over negler og tre. Budsjettet for et hvilket som helst byggeprosjekt er enormt og inkluderer både harde og myke kostnader. Harde kostnader er det som er brukt fysisk å bygge en bygning. Myke kostnader går mot ting som ikke er fysisk solide, men er like viktige som designkostnader, juridiske avgifter og tillatelse til behandling. Myke kostnader representerer en mindre del av budsjettet enn harde kostnader.

Tips

  • Dårlige kostnader er dine "murstein og mørtel" -kostnader for å faktisk bygge bygningen. Myke kostnader er ikke håndgribelige og inkluderer utgifter som lån, tillatelser, forsikring, markedsføringskostnader og skatter.

Hva er harde kostnader?

De vanskelige kostnadene ved et prosjekt er de delene av prosjektet du faktisk kan se. Dette inkluderer alt fra grunnlaget og strukturen til detaljerte interiørfargene, kombinert med elektrisk ledningsnett og rørleggerarbeid og møblene. Arbeidet med å sette opp strukturen er også en vanskelig kostnad. Svære kostnader per kvadratfot varierer etter prosjekttype. Hvis en kunde krever toppmoderne presisjonsteknikk - et høyteknologisk produksjonsanlegg, et forskningslaboratorium - vil kostnadene per kvadratmeter være høyere enn en vanlig kontorsbygning.

Hva er myke kostnader?

I motsetning til vanskelige kostnader, er de myke utgiftene ikke umiddelbart synlige. Dette er de avgifter som betaler for de små detaljene som får jobben gjort. De inkluderer for eksempel designavgifter, administrasjonsgebyr, advokatkostnader, skatter, forsikringer, finansieringskostnader og administrasjonskostnader. Juridiske krav kan øke myke kostnader. For eksempel kan regjeringen mandat at utformingen inkluderer visse miljøegenskaper. Møte alle nødvendige poeng for å tjene et lederskap i energi og miljødesign (LEED) Sertifisering regnes som en del av den myke kostnaden. Tillatelser og vedlagte avgifter vil også falle inn i kategorien myke kostnader.

Myk påvirker hardt

Arbeidet dekket av myke kostnader har en direkte effekt på de harde kostnadene. Jo mer effektivt arkitektens design bruker plass, desto lavere er de harde kostnadene. American Institute of Architects sier at den enkleste, enkleste byggingen å konstruere ville være enkel og firkantet, men det gjør ikke bygningen veldig attraktiv. Å legge inn hakk og skyggelinjer til bygningskuvertet kan forbedre utseendet, men kompleksiteten ved å bygge dem kan øke de vanskelige kostnadene. LEED-sertifiseringen faller under myke kostnader, men spiller en stor rolle i byggematerialebudget i de vanskelige kostnadene.

Påvirkning på byggeprosjektet

Selv etter alt dette inkluderer harde og myke kostnader ikke det totale byggebudget. Kostnaden ved å kjøpe landet er et separat element, og entreprenørens budsjett i seg selv inneholder vanligvis mer enn selskapets kostnader; entreprenøren tall i overhead, fortjeneste og vanligvis et beredskapsbudsjett. Et beredskapsbudsjett som tilsvarer 10 prosent av de harde kostnadene, kan beskytte mot det uventede, for eksempel klienten ber om en plutselig endring. Myke kostnader er mer forutsigbare, så det er mindre behov for uforutsetning.

Anbefalt