Fordeler og ulemper ved jobbmesser

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Jobbmesser er et alternativ for arbeidsgivere som søker nye arbeidstakere og opplæringsansatte, blant annet studenter og nyutdannede, som søker muligheter på sitt eget felt. Mens jobbmesser ikke er den eneste måten å samle arbeidsgivere og søkere på, gir de en sjanse til ansikt til ansikt-samspill som kan vise seg nyttig for begge parter.

typer

De fleste jobbmesser har et tema eller gjelder for et bestemt felt eller bransje. For eksempel kan jobbmesser imøtekomme karriere i utdanning, næringsliv, teknologi eller medisin. Dette gjør det mulig for arbeidsgivere å målrette mot bestemte søkere ved å velge hvilke messer som skal delta i. Det gjør også prosessen mer effektiv for søkere, som kan møte flere potensielle arbeidsgivere i en enkelt økt.

fordeler

I tillegg til å samle arbeidsgivere og søkere med tilsvarende behov og ferdigheter, har messer ytterligere fordeler for begge gruppene. For søkere er en jobbmesse en mulighet til å møte potensielle arbeidsgivere personlig, noe som er vanskelig ellers. Det øker også prosessen med å søke jobb, spesielt hvis arbeidsgivere tilbyr intervjuer på stedet. Arbeidsgivere kan skjerme mange kandidater samme dag og kan spare penger ved å sende en representant til en jobbmesse, i motsetning til søkere som søker internt, og holde en rekke intervjuer og oppfølging over en lengre periode.

ulempene

Jobbmesser har en ekstremt begrenset tidsramme. En søker kan ikke være i stand til å besøke hver arbeidsgiver hvis åpninger interesserer ham. Samtidig må arbeidsgivere foreta hurtige vurderinger av søkere basert på korte utvekslinger og intervjuer med minimal forberedelsestid. Søkere med sterke CV, men svake mellommenneskelige ferdigheter kan ikke skille seg ut på jobbmesser, så vel som de ville når de søkte gjennom en mer tradisjonell prosess.

betraktninger

Selv om formålet med en jobbmesse er å forene arbeidsgivere med søkere, kan du bruke det som en læringserfaring. Å delta på en jobbmesse som student gir deg mulighet til å forfølge internships i stedet for heltidsposisjoner, eller det gir deg mulighet til å møte representanter for selskaper som du lite vet om eller bare begynner å utvikle interesse for å jobbe for. Du kan også delta på jobbmesser som imøtekommer ulike felt som et middel til å utforske et bredere omfang av arbeidsplasser og møte arbeidsgivere som du kanskje ikke har vurdert ellers.

Alternatives

Foruten jobbmesser bruker søkere og arbeidsgivere en rekke metoder for å sikre sysselsetting. Internett er en viktig kilde til å gjenoppta innlegg og jobber på kommersielle karriereområder og selskapets nettsteder. Arbeidsgivere bruker teknikker som gruppesamtaler og telefonintervjuer for å lære om kandidater raskt og bekvemt uten å måtte sende representanter til jobbmesser. Profesjonelle nettverkshendelser, som noen ganger tar på seg en mer sosial, uformell tone, er en annen måte for arbeidsgivere å møte potensielle søkere og dele informasjon.