Forholdet mellom salg og markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedrifter bruker markedsføring for å øke salget på lang sikt. Mens markedsføring og salg er relatert i virksomheten, er de ikke det samme. De spiller begge en avgjørende rolle i suksessen til de fleste bedrifter, og som bedriftseier er det viktig å forstå hvordan de jobber sammen.

markedsføring

Markedsføring handler om å bringe folk inn i butikken din, til nettstedet ditt eller få dem på telefonen. Denne disiplinen innebærer å ta oppmerksomheten til kundene dine og få dem til å handle. Markedsføring handler om å nå en målgruppe og fremme ditt merke eller produkter. Markedsføring selger faktisk ikke noen produkter, men det får prosessen påbegynt. Denne prosessen innebærer å få virksomhetsmeldingen ut til offentligheten.

salgs~~POS=TRUNC

Salgsprosessen innebærer å stenge transaksjonen etter at markedsføringen starter prosessen. Med mange selskaper innebærer denne delen av prosessen et høyt utdannet salgspersonell. Salgspersonalet kan jobbe med kunder som kommer inn i døren eller som ringer over telefonen. Denne prosessen kan også automatiseres hvis du arbeider med en Internett-bedrift. Prosessen med salg innebærer at kunden faktisk skal dele med pengene i bytte for et produkt eller en tjeneste.

branding

En av de viktigste komponentene i markedsføring er å bygge et merkenavn for et selskap. Hvis du har en merkevare du vil markedsføre, kan markedsføring hjelpe kundene dine til å bli oppmerksom på det. Markedsføring kan skape merkevarekjennskap gjennom gjentatte annonseringskampanjer. Som forbrukere blir mer oppmerksomme på merkevaren din, vil de føle seg mer komfortable å kjøpe den i fremtiden.Dette er en av de første trinnene i markedsføringen.

Direkte forhold

Selv om mange reklamebyråer beregner mange statistikker om det direkte forholdet mellom markedsføring og salg, kan det variere sterkt. Bare fordi du bruker mer penger på en reklamekampanje, betyr det ikke nødvendigvis at du vil gjøre mer salg. Du kan ende opp med å bruke mye penger på en markedsføringskampanje som ikke fungerer. Det er viktig å målrette kun kundene som har bedre sjanse til å lukke salget med.

betraktninger

Som bedriftseier er det viktig å få markedsførings- og salgsinnsatsen på samme side. Hvis du har egne avdelinger som dekker markedsføring og salg, må hver avdeling jobbe med den andre for å få de beste resultatene. Salgspersonalet trenger å vite hva markedsavdelingen forteller offentligheten. Markedsavdelingen trenger å vite hvilke annonser som fungerer best for å bringe trafikk.