Forholdet mellom markedsføring og kommunikasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsføringsfunksjonen er den delen av virksomheten som er direkte involvert i kommunikasjon med kunder. Kommunikasjon med leverandører, investorer, regjeringsrepresentanter og ansatte håndteres på ulike nivåer i en organisasjon, men all kommunikasjon til kunder styres av markedsavdelingen på en eller annen måte. På grunn av dette er forholdet mellom markedsføring og kommunikasjon uadskillelig.

Direkte kommunikasjon

Salgsmenn, annonser og PR-meldinger kommuniseres ofte direkte til kunder og andre på markedet på en klar og grei måte. Et eksempel på direkte kommunikasjon i markedsføring ville være en annonse som annonserer en ny salgsfremmende kampanje, eller en salgsstrek i en butikk. Direkte markedsføringskommunikasjon setter informasjon i forbrukernes hender, og setter ballen i retten for å ta en avgjørelse.

Subliminal kommunikasjon

Ikke all kommunikasjon er direkte, og kommunikasjon er ikke alltid muntlig eller skriftlig. Markedsføring innebærer en god mengde forbruker- og markedspsykologi, og kunnskapsrike markedsførere har lært å formidle informasjon på subliminale, unnoticeable måter i tillegg til direkte kommunikasjon. Den visuelle og lyd stimuli i reklame kan kommunisere løfter om glede, prestisje eller oppfyllelse av behov, uansett hva talen og teksten i annonsen sier. Bilder, farger, kjendiser, taletoner og et bredt spekter av faktorer kan formidle informasjon klart, selv om det ikke er uttalt.

Tenk på tonen i stemmen som brukes av fortellere i horrorfilmannonser, for eksempel. Uansett hva fortelleren sier, forteller hans grusomme tonehøyde deg akkurat hva slags film han reklamerer for. Bruken av fargegullet brukt i reklame for luksusvarer, som et annet eksempel, kommuniserer subliminalt et bilde av prestisje.

Enveiskommunikasjon

Ulike aspekter ved markedsføring, inkludert reklame og PR, formidler tradisjonelt informasjon på en enkel måte, fra selskapet til sine kunder og potensielle kunder. Annonser eller kunngjøringer i aviser, på fjernsyn eller andre reklamemedier formidler korte meldinger som er beregnet på å fange folks oppmerksomhet og oppfordrer dem til å til slutt foreta et kjøp. Enveiskommunikasjon har forskjellige ulemper, inkludert kunders manglende evne til å stille oppfølgingsspørsmål om informasjonen som presenteres.

Dynamiske samtaler

Salgsfunksjonen til markedsføring gir større fleksibilitet i direkte, toveiskommunikasjon. Selgere som har samtaler med kunder, kan finjustere sine markedsføringsmeldinger basert på spørsmål fra hver enkelt kunde, og kundene kan stille sine egne personlige spørsmål for å få den nøyaktige informasjonen de trenger for å ta en kjøpsbeslutning. Salgssamtaler kan være så lange eller kortfattede som kundens ønsker også. Sosiale medier og andre Internett markedsføringsteknikker innfører dynamisk, toveiskommunikasjon til reklame og PR, og åpner nye muligheter for å knytte kommunikasjon til markedsføringsfunksjonen.

Anbefalt