Forskjellen mellom strategisk markedsføring og markedsføring

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsføring er en handling å markedsføre et produkt, en tjeneste eller en bedrift for å tiltrekke seg kunder og kjøpere med sikte på å øke fortjeneste og salg. En markedsavdeling kan bruke ulike strategier for å nå målgruppen, som vil være villig til å investere i produktene og støtte virksomheten. Effektiv markedsføring må imidlertid omfatte strategisk planlegging og effektiv styring.

Strategisk markedsføring

Begrepet "strategisk markedsføring" brukes til å beskrive tilnærmingen som et selskap bruker til å markedsføre en bedrift eller et produkt som gir dem en konkurransefortrinn over konkurrenter. For eksempel kan et selskap bruke en talsmann for en produktlinje som gir virksomheten en klar fordel over direkte konkurrenter som prøver å markedsføre et lignende produkt eller produktlinje. Strategisk markedsføring inkluderer også bruk eller utnyttelse av tilgjengelige ressurser for å øke konkurransefortrinnene over konkurrenter.

Markedsstrategier

Markedsføringsstrategier er forskjellig fra strategisk markedsføring, da markedsføringsstrategier refererer til strategier eller metoder virksomheten bruker til å markedsføre et valgt produkt. For eksempel er utskriftskampanjer, online markedsføring, fjernsynsreklamer, kringkastingssteder og hosting-hendelser alle markedsføringsstrategier. Hver markedsføringsstrategi kan brukes i en strategisk markedsplan, som omtalt i forrige avsnitt.

Utvikle en strategisk markedsplan

En strategisk markedsplan er ofte skrevet som en rapport, slik at markedsansvarlig kan godkjenne det med styret. Den strategiske markedsplanen må inneholde en oppsummering av strategiplanen og gi en situasjonsanalyse som inkluderer fordelene og markedsmulighetene for virksomheten, en liste over markedsstrategier eller tilnærminger for å få meldingen over og et markedsføringsbudsjett for planen. Planen må kanskje revideres flere ganger før den er godkjent.

Markedsføringsledelse

Markedsføringsledelse refererer til gruppen fagfolk som er ansvarlige for planlegging og styring av markedsføringsstrategier som vil være til nytte for virksomheten. Dette inkluderer styring av den strategiske markedsføringsplanen. Markedsføringsstrategiene må følge visse retningslinjer og bedriftsmål. Administrere markedsføringsarbeid inkluderer delegering av oppgaver, forskning i ulike strategier og analyse av teknikker som andre selskaper bruker. En del av markedsføringsledelsen er å sikre at en bedrift ikke kopierer eksisterende strategier som brukes av konkurrenter.