Slik adresserer kollegaer på arbeidsplassen

Anonim

Å adressere kolleger på arbeidsplassen kan være en utfordrende oppgave når det gjelder konfrontasjon og konflikt. Andre ganger er det mye enklere å adressere kolleger med hvem du har et minnelig forhold til. Uavhengig av situasjonen, bør arbeidsstedets etikett gjenkjennes for det feltet du arbeider med. Noen former for adresse er mer egnet enn andre, for eksempel i næringslivet.

Lær den typiske måten folk på arbeidsplassen adresserer hverandre på. Følg samtalen mellom medarbeiderne for å forstå hvilken best mulig form for adresse. I noen tilfeller kan dette være gjennom en enkel fornavnet adresse, mens det i andre tilfeller kan være mer hensiktsmessig å bruke den mer formelle "Mr." eller "Mrs." I helsevesenet er leger generelt behandlet som "Dr." snarere enn "Mr." eller "Mrs.", med mindre det spesielt er pålagt å gjøre noe annet.

Respekter plass og eiendom til andre der du jobber. På en måte er dette en ikke-verbal form for adresse eller en uuttalet anerkjennelse at de menneskene du jobber med, fortjener respekt. Dette hjelper deg også til å huske å adressere disse medarbeiderne riktig når du trenger det. For mye kjennskap til en kollega kan bryte ned de tradisjonelle etablerte grensene og påvirke arbeidsplassetiketten, noe som får den til å bli for uformell og rå.

Unngå kontor sladder. Å bli involvert i det siste kontorsladderet kan påvirke hvordan du ser på noen av dine medarbeidere, hvordan du svarer på dem og hvordan de adresserer deg også. Å holde forholdet ditt på et profesjonelt nivå hjelper deg med å unngå unødvendig konfrontasjon.

Tilnærming til konfrontasjon med kollegaer så nøye som mulig. Unngå høyt shouting kamper med medarbeidere når det er mulig, og unngå negativt språk og kommentarer under pusten din når du ikke er fornøyd med kollegaers ord eller handlinger. Be den potensielle kilden til konflikt å snakke privat, og oppgi spørsmålet ditt høflig. Foreslå måter å rette opp på problemet og se om personen du konfronterer er behagelig for slike endringer. Unngå å angripe karakteren til personen du konfronterer fordi dette bare kan føre til at han går på defensiv og forårsaker ytterligere konflikt.

Be om et møte med din sjef eller veileder når du ikke klarer å nå en løsning på egen hånd. Ikke vær anklager når du oppgir problemet med en kollega. I stedet oppgir du posisjonen din og din oppfatning av situasjonen og spør din veileder hvordan du håndterer problemet. Hvis det er mulig, spør veilederen om å medla tvisten hvis en eksisterer. Noen ganger har en tredjepart å melde seg nyttig.

Anbefalt