Hva er et formelt budsjett?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Bedrifter og selskaper utarbeider ofte formelle budsjetter, noen ganger referert til som en budsjettprosess. Et formelt budsjett lister og forutsetter alle utgifter, inntekter, fortjeneste og avkastning. Formelle budsjetter må ha godkjenning fra toppledende medlem eller en hel komité. Formell budsjettering ble oppstått på 1950-tallet, ifølge Inc-nettstedet.

Moderne formell budsjettering

Budsjettering er en viktig del av enhver bedrift, uavhengig av størrelsen. Forretnings- og bedriftsplanlegging er avhengig av formell budsjettering. Blant annet er det banebrytende for verktøy for å kontrollere og bestemme bonuser og profittdelingstall. Forvaltningen av et formelt budsjett trenger stor omsorg og dyktighet for å hindre at et selskaps økonomi blir negativt.

Budsjettprosess

Budsjettering i store selskaper er en kollektiv prosess. Driftsenheter skaper planer som skal bidra til å nå bedriftens mål. Enhetsledere beregner og projiser salg, overheadkostnader, driftskostnader og investeringsutgifter for det kommende regnskapsåret. Et øverste administrasjonspanel vurderer deretter enhetsprognoser, adresserer og forhandler om endringer. Forhandlinger er en felles del av den formelle budsjetteringsprosessen. Når den formelle budsjettplanen er godkjent, blir det veikart for operasjoner i det kommende året. Månedlige og kvartalsvise budsjettvurderinger sporer ytelsen mot fremskrivninger, slik at ledere kan måle behovet for eventuelle endringer.

Budsjettutvikling

Bedriftsledere utvikler budsjetter fra bunnen av, og ledere forsøker å møte forretningsmål fra toppen ned. De måler budsjettresultatet ved å møte eller overskride prognoser for salg, avkastning og fortjeneste, og ved å fullføre under forventede kostnader. Det tar et sterkt incitament til å projisere de lavest mulige positive resultatene og de høyest mulige negative resultatene i et formelt budsjett. Ledere som forstår salg og fortjeneste og er gode til å overvurdere kostnader, oppretter vanligvis de mest vellykkede budsjettene.

Fordeler og kostnader

En av de mest fordelaktige fordelene med formell budsjettering er tidenes ledere må ta gjennom hele året for å gjennomgå alle aspekter av deres operasjon mot budsjettet. Dette hjelper ledere med å holde ansatte fokusert og gir en plan for å sammenligne fremgang. Formell budsjettering skaper et omfattende bilde av fremtiden og bringer bevissthet om muligheter og barrierer. Tiden er hovedkostnaden for budsjetteringsprosessen. I noen tilfeller kan ledere finne seg fullstendig konsumert i arbeidet med å overholde de mange krav som er fastsatt i det formelle budsjettet. Unødvendige byråkratiske imposisjoner, og upålitelighet på grunn av raske endringer i selskapet, er to vanlige negative faktorer for formell budsjettering.