Formål med medarbeiderundersøkelser

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Medarbeiderundersøkelser tjener en rekke formål. Arbeidsgivere som er interessert i å kjenne det generelle arbeidsplassklimaet, administrerer medarbeiderundersøkelser for å avgjøre nivået på jobbtilfredshet. Ansattes respons på organisasjonsendring eller overgang er en annen grunn til å administrere en medarbeiderundersøkelse. Medarbeiderundersøkelser utarbeider spesifikk informasjon, samt generelle kommentarer om arbeidsplassen, som gjør det mulig for arbeidsgivere å ta stilling til arbeidsstyrke og organisatoriske behov.

Jobbtilfredshet

Arbeidsgivere som opplever økende omsetning, fravær eller tilfeller av dårlig prestasjonsdesign medarbeiderundersøkelser for å finne ut hvordan de best kan møte behovene til arbeidsstyrken. En følelse av forstyrrelse i arbeidsklimaet motiverer organisasjoner til å undersøke hvilke forhold som ligger til grund for plutselige endringer i ansattes holdninger eller oppførsel. Undersøkelser om generell jobbtilfredshet kan også avsløre arbeidsplassproblemer som for eksempel forbudt ansettelseshandlinger, diskriminerende praksis eller mislighold på arbeidsplassen som ansatte kanskje ikke vil diskutere uten at de er sikret anonymitet.

Ledelse Effektivitet

En grunn til at ansatte forlater selskapene, er på grunn av dårlige forhold med veileder eller ledere. Bedriftsledere som ikke reagerer på ansattes trening og utviklingsbehov, kan føre til negative endringer i ansattes moral og frigjøring innen arbeidskraften. En medarbeiderundersøkelse med spesifikke spørsmål om avdelingsledelse, veiledning og effektivitet identifiserer problemer de ansatte har med sine veiledere og ledere. Medarbeiderundersøkelser om ledelse effektivitet må håndteres nøye, slik at ansatte ikke vil være motvillige til å delta i frykt for gjengjeldelse.

Kompensasjon og fordeler

Når organisasjoner trenger å omstrukturere sine kompensasjons- og ytelsesplaner, søker de innspill fra ansatte om hvilke typer endringer de kan gjøre som ikke vil ha en negativ innvirkning på ansettelsenes oppbevaring. Overvåking av ansatte ved forestående endringer i ytelsesplaner hjelper menneskelige ansatte i forhandlinger med gruppehelseplanleverandører før åpent innmeldingssesong. Spørsmål om kompensasjon kan hjelpe arbeidsgivere i å ta beslutninger om lønnsnivåer. Gjennomføring av en omfattende kompensasjonsundersøkelse av industripraksis kompletterer informasjon innhentet fra ansatte. Imidlertid er ansatte som gir ærlig tilbakemelding om kompensasjon generelt den beste dommeren om arbeidsgiveren betaler konkurransedyktige lønninger.

Arbeidsforhold

Helsepersonellmangel, særlig blant registrerte sykepleiere, viser betydningen av å kartlegge ansatte om forhold som arbeidsforhold, sykepleier-pasientforhold og tidsplaner. Dette er faktorer som oftest diskuteres ved rekruttering og vedlikehold av helsepersonell. Arbeidsgivere som implementerer endringer basert på ansattes mening, er mer sannsynlig å oppleve høyere retensjonsnivåer. Medarbeiderundersøkelser om arbeidsvilkårene er nyttige når det gjelder å utarbeide handlingsplaner for menneskelige ansatte for å diskutere med selskapsledere. Handlingsplaner beskriver konkrete tiltak som er nødvendige for korrigerende tiltak.

Arbeidsrepresentasjon

Tilsynsførende og lederundersøkelser som er en del av unionsundviklingsstrategi, hjelper organisasjoner til å avgjøre om ansatte favoriserer unionsrepresentasjon. Konfidensielle undersøkelsespørsmål som adresserer avdelingsforhold og ansatte lobbyvirksomhet for fagforening, administreres av eksterne arbeidskonsulenter, ikke direkte av arbeidsgivere.

Anbefalt