Hvordan skrive en profesjonell ytelsesbasert evaluering for å komme frem på arbeidsplassen din

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En velskrevet selvutøvende evaluering er helt viktig hvis du vil ace din neste årlige gjennomgang - og få den heve eller forfremmelsen du er ute etter. Mange bedrifter krever at deres ansatte vurderer sine egne forestillinger på arbeidsplassen som en måte å måle sine suksesser på (og feil) i deres nåværende posisjoner, og du kan bruke denne evalueringen som en måte å minne om (eller informere) ledelsen om verdien du tar med deg til din avdeling, samt til selskapet.

Gi deg god tid til å konkurrere med evalueringen. Din profesjonelle ytelsesbaserte evaluering kommer vanligvis på samme tid hvert år (vanligvis på tidspunktet for ditt ansatt jubileum), og du bør få riktig papirarbeid fra din leder godt før fristen for å fullføre selvvalueringen. Ikke vent til siste øyeblikk for å starte evalueringen din, eller du vil bli tvunget til å skynde dine tanker og vil, som et resultat, slå inn en evaluering som er gjennomsnittlig i beste fall - og vil ikke score mange kampanjepunkter med ledelsen.

Lag en liste over dine styrker, ved hjelp av spesifikke eksempler for å sikkerhetskopiere påstandene dine. Det er en ting å si at du er en god problemløser og en annen ting, helt og holdent å sitere ett eller to eksempler på ganger i din nåværende posisjon når du brukte problemløsningskompetanse for å løse klissete situasjoner. Ikke bekymre deg for bragging; sjefen din er ikke sannsynlig å huske alle dine prestasjoner, så nå er det på tide å vise hva en ressurs du er til selskapet.

Oppgi også dine svakheter. Selv om det er vanskelig, innser du svakhetene dine, kombinert med foreslåtte løsninger for å gjøre forbedringer, viser initiativet i lederne dine. Å være i stand til å oppdage sårbarheter og identifisere løsninger som seminarer eller andre opplæringsmuligheter er en fordel for ethvert selskap og vil hjelpe deg med å bevege seg foran pakken.

Fokuser på resultatene. Din arbeidsgiver bryr seg ikke hvor hardt du prøvde å dukke opp på tid til å jobbe hver dag; din arbeidsgiver bryr seg om du kom opp på tid til å jobbe hver dag. På samme måte spiller det ingen rolle om du jobber hardt eller forblir sent hver dag; Det som betyr mest er det du oppnår i løpet av din tid på jobben. Spør deg selv hvordan arbeidet ditt påvirker selskapet som helhet, og sørg for å kommunisere resultatene du oppnår daglig eller ukentlig.

Bruk spesifikasjoner når det er mulig. I stedet for bare å si at du spilte en rolle i å øke kundeoppbevaring, ta deg tid til å gjøre litt forskning og finne ut mer detaljer. Foreslår du og / eller implementerer et nytt kundeservice hurtigresponssystem som resulterte i en 20 prosent økning i kundeoppbevaring innen 30 dager? Pass på å merke noen konkrete prestasjoner du hadde en hånd i, posisjonere deg selv som den ideelle kandidaten for kommende kampanjer.

Gjør en endelig vurdering. Når du er ferdig med evalueringen, sett den til side for en dag (eller minst et par timer) slik at du kan komme tilbake senere og se den over med friske øyne. Se etter ufullstendige setninger, sammen med stave- og grammatikkfeil, som alle kan presentere et mindre enn profesjonelt bilde til ledelsen. Hvis du ikke er sikker på din egen evne til å fange disse typene, spør en pålitelig venn eller kollega for å få hjelp.

Tips

  • Hold en løpsliste over prestasjonene dine gjennom hele året. Deretter kan du raskt henvise til listen din når det er på tide å skrive resultatbasert evaluering i slutten av året. Hold en liste over seminarer og andre treningsmuligheter som du kan delta for å forbedre dine ferdigheter på jobben.