Hva er et fiendtlig arbeidsmiljø?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ordene "fiendtlig arbeidsmiljø" strever frykt i hjertene til de fleste bedriftseiere. Du vil absolutt ikke ha arbeidsplassen din saddled med en slik tag og de juridiske konsekvensene som følger med den. Både føderale og statslige lover dekker problemer med trakassering og diskriminering på arbeidsplassen og i tillegg fiendtlige arbeidsmiljøer. Dette kan skape forvirring, så hvis du har grunn til å tro at en ansatt blir chikanert, snakk med en lokal advokat slik at du forstår ditt ansvar.

Definisjonen av fiendtlig

En eller flere av dine ansatte må lide regelmessig misbruk før det stiger til nivået av et fiendtlig arbeidsmiljø. Generell, isolert teasing eller sjokking teller ikke. Atferden rettet mot din urolige ansatt må være vedvarende, forsettlig og sårbar nok til at det vil føre til en rimelig personstreng. Det må forstyrre sin evne til å utføre jobben sin. Det trenger ikke nødvendigvis å være verbalt - det kan innebære repeterende berøring, leering eller gesturing. Det kan innebære å forlate gjenstander på pulten hennes eller på arbeidsstasjonen, som er beregnet på å spotte eller latterliggjøre henne. Det kan til og med bety å forstyrre arbeidet hennes ved å kvitte seg med et ferdig arbeidsprodukt, slik at hun ikke kan slå den inn i tide. Bunnlinjen er at det fører til at arbeidstakeren din slik stress som går til jobb blir en følelsesmessig prøvelse som hun frykter.

Anti-Harassment Laws

Trakassering og diskriminering vedtektene og lovgivningen dekker fiendtlige arbeidsmiljøer. Hvis en av dine ansatte oppretter en slik situasjon for en annen ansatt, er dette trakassering, og det er dekket av Tillegg VII i Civil Rights Act fra 1964. Trakassering eller misbruk må være fokusert på det faktum at din ansatt er medlem av en beskyttet klasse, for eksempel på grunn av hennes rase, kjønn, religion eller funksjonshemning. Hvis arbeidsstyrken din er stor nok og har nok personer, kan virksomheten din være underlagt tittel VII eller din egen stats anti-diskriminerings- og anti-trakasseringslover.

Quid Pro Quo Chikane

Utveksling av fremskrittmuligheter eller andre arbeidsoppgaver for toleranse for misbruk kalles quid pro quo chikane, og det skaper også et fiendtlig arbeidsmiljø. En ansatt kan føle seg tvunget til å ta på seg berøring, innuendos eller verbalt misbruk for å opprettholde visse arbeidsplassen fordeler eller til og med for å unngå å miste en jobb hun ikke har råd til å tape. Quid pro quo chikane er dekket av føderale og de fleste staters vedtekter.

Anerklaget trakassering

Skyldig trakassering betyr at du kan være ansvarlig for det fiendtlige arbeidsmiljøet selv om du ikke vet hva som skjer. Dette kan være tilfelle hvis du ikke opprettholder ditt eget kontor i lokalene der arbeideren din er ansatt. Hvis den enkelte plager din medarbeider er en leder eller veileder, overfører ansvaret for sine handlinger til deg som bedriftseier. Imidlertid har den ansatte som påstår et fiendtlig arbeidsmiljø, også plikt til å rapportere hva som skjer, enten du eller en annen overordnet.

Mulige tilbakemeldinger

Hvis din medarbeider klager til deg eller til noen andre med autoritet på arbeidsplassen din, og hvis det fiendtlige arbeidsmiljøet ikke er løst, kan hun sende inn en klage til Equal Employment Opportunity Commission eller statens arbeidskomité. Hun har også mulighet til å innlevere en sivil sak mot deg. Men hvis hun ikke først varsler deg om situasjonen, har hun kanskje ikke et juridisk grunnlag for å saksøke deg.