Formålet med en strekkode

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En strekkode er et unikt produktidentifikator på detaljhandelsprodukter som inneholder en sekvens av linjer, tegn og tall. Strekkoder hjelper med å spore salg av produkter og forhold til kunder.

Historie

Rutinemessig bruk av strekkoder begynte i 1973 da Universal Product Code (UPC) ble standardindikator for et unikt produkt. Siden innføringen av UPC har andre regioner og næringer etablert strekkodesystemer, inkludert European Article Numbering (EAN) og ISSN-systemet som brukes til tidsskrifter utenfor USA.

Lagerkontroll

Butikker og leverandører opprinnelig brukte strekkoder for lagerstyring og salgssporing. Barcode-bruk omfatter nå forretningsprosesser som for eksempel kjedenadministrasjon, hvor forhandlere og leverandører deler lagersporing for just-in-time inventarbestilling.

Kundeansvarlig

Strekkoder er også en viktig del av POS-datasamlingen som brukes i CRM (Customer Relationship Management). Ettersom strekkoder skannes på POS-stedet, samler CRM-programvareløsninger data og bruker det til kundekontoer og profiler. Data brukes da til å håndtere kundeforhold og målrettede markedsføringsprogrammer.

Anbefalt