Forskjellen mellom markedsføring og markedsføringskommunikasjon

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Markedsføring er forretningsdisiplinen som omhandler sending av meldinger til markedet om selskaper og deres merker. Begrepet "markedsføring" omfatter hele spekteret av markedsføringsaktiviteter, hvorav det er flere fasetter. Markedsføringskommunikasjon, derimot, refererer til de konkrete elementene i markedsføringsfunksjonen som omhandler direkte kommunikasjon med kunder. Å forstå forskjellen mellom markedsføring og markedsføringskommunikasjon kan hjelpe deg med å forstå markedsføringsfunksjonen mer fullstendig.

Marketing Mix

Markedsføringsfunksjonen har tatt på seg mer ansvar gjennom årene, og det kan hevdes at markedsføring er en av de viktigste bidragsyterne til langsiktig suksess. Markedsføring begynner med produktkonceptualisering og utvikling, avgjør hva kundene vil ha og trenger før du oppretter et nytt produkt eller en tjeneste. Markedsføring inkluderer også produktprising, emballasje og distribusjon, som folk ikke alltid kan forholde seg til markedsavdelingen.

De fire P-ene i markedsmixet er produkt, plass, pris og kampanje. Hver markedsføringsfunksjon passer inn i en av disse fire brede kategoriene.

Markedskommunikasjon

Markedsføring inkluderer også de mer synlige komponentene i reklame, kampanjer, PR og salg - kollektivt referert til som markedsføringskommunikasjon. Disse aktivitetene er direkte opptatt av å kommunisere med kundene for å oppnå et bestemt mål. Markedsføringskommunikasjon er utformet for å informere offentligheten om produkter og tjenester, minne dem om aldringsprodukter, overtale dem til å prøve noe nytt eller overbevise dem om deres behov eller som ukjent ønske om å kjøpe.

Betydning

Markedsføringskommunikasjon går et skritt videre enn andre markedsføringsaktiviteter for å få kundene til å føle seg personlig engasjert i selskapets merker. Kommunisere med kunder kan skape varige visninger og oppnå kundeloyalitet, og hjelpe dem med å identifisere seg med favorittmerkene sine mens de spre munn-til-munn-annonsering. Markedsføringskommunikasjon kan også identifisere nye trender i kundepreferanser, og hjelpe bedrifter å holde seg i forkant av sine bransjer.

typer

Kommunikasjon i markedsføring har muligheter for enveiskommunikasjon og toveis samtaler. Reklame- og PR-meldinger er generelt enveiskommunikasjon, fra firmaet til publikum, nøye utformet for å oppnå et av de ovennevnte målene. Salg, sosiale medier markedsføring og salgsfremmende aktiviteter er ofte designet for å stimulere toveiskommunikasjon, legge til ukontrollable variabler i blandingen ved å engasjere kunder på et personlig nivå. Toveiskommunikasjon krever at selskapets representanter er villige til å gi uplanlagte svar på spørsmål som virkelig betyr noe for forbrukerne på markedet.