Hva er forskjellen mellom en markedsføringsleder og en markedsføringsdirektør?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En stillingsbeskrivelse for en leder inkluderer ofte slike plikter som planlegging, koordinering og styring av aktiviteter innenfor en bestemt bransje eller en bestemt avdeling. Av denne grunn tror mange mennesker at markedsførere og markedsføringsdirektører har samme arbeidsansvar. I realiteten har markedsførere og styremedlemmer helt forskjellige arbeidsplasser og tilhørende ansvar.

Markedsføringsleder

Markedsføringslederen forvalter vanligvis både annonsering og markedsføring avdelinger, så mange selskaper kombinerer ofte de to til en funksjon. Markedsføringsansvarlig leder et stab med ansvar for å utvikle planer og strategier for vellykket produktlansering og markedsinntrenging. I selskaper som ansetter utenfor markedsførings- og reklamebyråer for å lansere og strategisere, ansetter markedsføreren etaten og overvåker fremgangen. Markedsføringsansvarlig gjør også budsjettbeslutninger og har en rapport med salgsavdelingen. Han må ha minst en bachelorgrad i markedsføring eller et relatert felt. Hans markedsførings- og annonseringskompetanse, kombinert med sin utdannelse og erfaring, gjør at han kan jobbe seg opp til markedsføringsposisjonen, ifølge StateUniversity.com.

Markedsdirektør

Markedsføringsdirektøren fastslår og opprettholder selskapets markedsføringsstrategi. Markedsføringsdirektøren fokuserer på markedssegmenter; som er grupper av forbrukere plassert i kategorier etter plassering, alder eller andre fellesegenskaper. Hun jobber for å finne ut hvilket segment som passer best for selskapets produkt, basert på hvor produktet vil selge mest for lengst tid. Markedsføringsdirektørens oppgaver varierer, avhengig av selskapets størrelse og policy. For enkelte styremedlemmer slutter deres oppgaver ved segmentering og bestemmelse av det beste potensielle markedet. Andre styremedlemmer utfører også ytterligere forskning, og arbeider for å implementere lanseringen av et produkt i det spesielle valgsegmentet. I begge tilfeller rapporterer salgsforvaltere til markedsføringsdirektøren slik at hun kan holde styr på selskapets salgstall. Med disse salgstallene bestemmer hun om strategien er vellykket. Hun må ha en mastergrad i næringsliv eller et relatert felt og må klatre bedriftens stige for å få sin stilling, ifølge StateUniversity.com.

Forskjeller knyttet til plikter og ansvar

Markedsføringslederen fokuserer på få prosjekter av gangen. Han jobber med lanseringen og strategien for bare de produktene i en gitt tidsperiode. Markedsføringsdirektøren fokuserer imidlertid på markedsføringsstrategien for hele selskapet hele tiden. Dette er den store forskjellen mellom de to jobbene; regissøren jobber i større skala. Også lederen har samhandling med salgsavdelingen, men bare for å sikre at de to avdelingene - markedsføring og salg - er på samme side. Salgsledere rapporterer til regissøren, og markedsdirektøren jobber med salgstall. Regissøren har også mer kontroll, større omfang og mer beslutningsprosess.

Andre forskjeller

Markedsføringslederen må ha minst en bachelorgrad. En mastergrad er vanligvis påkrevd for markedsføringsdirektør. Fra 2011 er en markedsføringsmedisens lønn på rundt $ 73 000 per år, ifølge StateUniversity.com. Markedsdirektørens medianlønn er opp til $ 130 000 per år.