Hvordan skrive et klage til et forsikringsselskap

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du har et problem med forsikringsselskapet ditt, kan du legge til din side av historien skriftlig i form av et klagebrev, som er en effektiv måte å løse problemet på. Et brev gir deg mulighet til å stave ut detaljene i din bekymring, referanse relevant informasjon og lage en papirspor.

Kjenn dine rettigheter

Gå gjennom politikkhåndboken din og les opp om dine rettigheter som rettighetshaver. Se etter seksjoner som vedrører din klage, så du kan referere dem i brevet. Hvis brevet ditt adresserer selskapets uvilje til å betale et krav de sier er ikke dekket, finn bevis for å støtte ditt argument i håndboken. For eksempel, "Selv om du nektet kravet som ble arkivert for rutinemessig årlig blodprøve, på side 13, avsnitt C i håndboken, står det klart i punkt 2 at rutinemessige årlige blodprøver er en dekket nytte av denne policyen. Jeg legger en kopi av denne delen til din referanse."

Vær spesifikk

Vær spesifikk om alt du skriver skriftlig. Hvis du snakket med en representant for selskapet som var uhøflig og unhelpful, ikke bare skriv en generell klage som sier ansatte er frekk - gå i detalj. For eksempel, "Jeg ringte kundeservicelinjen din den 5. januar 2015 og snakket med Wanda Smith om krav # 12345. Da jeg bestred regningen, som ikke reflekterte min egenandel, sa Wanda at jeg var dum, og jeg skulle bare holde munnen lukket og betale det skyldige beløpet. Jeg fant dette for å være uprofesjonell oppførsel som dårlig representerte bildet ditt firma prøver å markedsføre."

Hold deg til retningslinjene

Alle forsikringsselskaper har forskjellige prosesser for innlevering av klager. Du kan kanskje finne dem i retningslinjemanualen din, på selskapets nettside eller ved å ringe organisasjonens kundeservice telefonnummer. For best resultat, følg retningslinjer for innsending til brevet for å sikre at korrespondansen din kommer til riktig avdeling og rettes rett fram. Ta med navn og policenummer på alle dokumenter, bruk referanse- eller kravstall var passende og send alltid kopier - behold originale dokumenter med deg.

Inkluder vedlegg

Hver gang du har å gjøre med et forsikringsselskap, må du registrere deg for all korrespondanse, telefonsamtaler og papirarbeid som gjelder saken din. For eksempel estimater for bil eller hjemme reparasjon, medisinske journaler og vurdering rapporter for verdifulle varer. Hold også en logg med detaljer når du sender og mottar brev og navnene og utvidelsene til personene du snakker med. Når du skriver klagebrev, kan du bruke alle dataene dine til å støtte saken din, ved å legge ved kopi av relevant papirarbeid etter behov.

Gjør det enkelt

Angi klart hva du håper å oppnå med brevet og gjør det enkelt for forsikringsselskapet å overholde. For eksempel, "Jeg vil gjerne kontakte min doktors kontor på følgende nummer og rette faktureringsfeilen som er angitt i min forrige korrespondanse." Hvis det er en frist for å klage, hold fast ved det. Send ditt brev med sertifisert post For å sikre at den kommer. Hvis du ikke får svar eller ikke klarer å løse problemet med brevet, kan du kontakte din statsforsikringskommissær.