Slik utvikler du KPI for din avdeling

Anonim

Key Performance Indicators (KPIer) måler fremdriften til en bedrift mot et bestemt mål. KPI er avgjørende for enhver bedrift, da den vurderer ansattes ytelse, kundetilfredshet og produktivitet for å avgjøre hvilke tiltak som skal treffes for å rette opp problemssituasjoner. Det er visse prosesser å se på når man utvikler nøkkelindikatorer.

Gjennomføre møter med relevante interessenter i virksomheten, som eiere og ansatte, for å diskutere målene for KPIene i forhold til bedriftens mål. Informer interessentene om formålet med KPI og rollen til hver interessent i deres utvikling. Gjør forskning for å få informasjon om kundenes oppfatning av tjenestene som tilbys av virksomheten.

Planlegg et møte med de ansatte i avdelingen din for å diskutere deres generelle ytelse og dens effekt på virksomheten. Oppfordre dem til å gi opplysninger om deres arbeidsaktiviteter og støttedokumenter om mulig, for å verifisere ytelsesstandarden. Tillat dem å forklare deres arbeid fremgang for å få en generell oversikt over deres ytelsesnivå.

Evaluere dataene som er innhentet fra møte med dine ansatte, og identifisere de sterke områdene som resulterer i en betydelig forbedring i avdelingens kvalitet og kvantitet av salg og de svake områdene som er ansvarlige for de uproduktive områdene i avdelingen. Spør de ansatte om årsakene til ytelsen for å finne ut hvilke operasjoner som må endres for å øke arbeidsytelsen.

Still inn mål og standarder for ansatte. Nåværende observerbare og målbare standarder for ansatte. Test KPIene for å sikre at de er SMART; spesifikk, målbar, oppnåelig, pålitelig og rettidig. Gi de ansatte de nødvendige ressursene for å nå disse målene.

Design et system for å spore og evaluere avdelingenes og dets medarbeiders ytelse etter en gitt tidsperiode. Gi en standard for måling av ytelse som medarbeiderne kan henvise til for å rangere deres ytelse. Gi belønninger eller godtgjørelser til ansatte som oppnår sine standarder, for å holde dem motiverte.