Slik utvikler du god forretningssans

Anonim

Uttrykket "forretningssans" er ofte brukt til å bety muligheten til å ta smarte økonomiske beslutninger som en entreprenør eller leder. Det gir god forretningsfølelse å velge aktiviteter som resulterer i at bedriften lager nok penger til å opprettholde seg selv i dårlige økonomiske tider og øke fortjenesten i gode økonomiske tider. Å utvikle god forretningssans er et spørsmål om å forstå hva som gjør at bedrifter lykkes og mislykkes på lang sikt.

Lær om økonomi. Fordi forretningspunktet er å tjene penger, selv om det er for et veldedig formål, er alle forretningsbeslutninger i hovedsak økonomiske. Du må kunne avgjøre om å bruke penger på markedsføring vil gi mer profitt enn å bruke penger på engineering for å gjøre produktet ditt bedre, eller om bedriften din vil være økonomisk bedre å kjøpe et annet selskap, øke din egen interne kompetanse eller øke produksjonen av dine nåværende produkter. Jo bedre du forstår økonomi, regnskap og økonomi, desto mer sofistikert vil din forretningssans være.

Snakk med serielle gründere. Personer som har lykkes og mislyktes i virksomheten er de viktigste kandidatene for å opplyse deg om praksis som faktisk fungerer eller ikke fungerer i den virkelige verden. Lytt til deres historier og råd, og bruk det til din egen situasjon og be om tilbakemelding på din forståelse.

Ta business classes eller forfølge en business grad. Noen aspekter av virksomheten visdom har allerede blitt oppdaget av gründere og har blitt avtalt som nyttig og vellykket. God forretningssans inkluderer å forstå disse prinsippene godt nok til å anvende dem på nye situasjoner.

Les case-studier og bøker som profilerer selskaper, både deres suksesser og deres feil. Se spesielt på de sanne markedsforandrende innovatørene som Starbucks, Aravind Eye Clinics og One Laptop per Child. Spør deg selv hva disse innovatørene så at resten av verden ikke gjorde.

Studierisikostyring. Dette feltet har utviklet spesifikke verktøy som hjelper deg å forstå hva risikoen for enhver aktivitet vil være før du går inn i den. Å gå gjennom disse øvelsene vil hjelpe deg med å finne forskjellen mellom verdifulle risikoer og dumme farer.

Bli en gründer. Det er ingen lærer som erfaring, og jo tidligere du begynner å lage feil og lære av dem, jo ​​mindre koster den opplevelsen. Og hvis det er din egen penger og bedrift på linjen, opplever du et helt annet perspektiv på hvordan du skal prioritere utgifter eller ta passende risikoer.

Anbefalt