Hva er bedriftskultur?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvis du antar at bedriftskultur er et buzzword for et sett verdier som er vedtatt av en bedrift, ville du ha rett, men det er mye mer til det. Til å begynne med går masse tanker inn i å begrense de verdiene eller overbevisningene som betyr mest for bedriften din. Når det er mulig, etablere bedriftskultur tidlig og opprettholde det gjennom hvert ansattes nivå. Grav litt dypere for å forstå hvordan du arbeider verdier i venture.

Hva er bedriftskultur?

Bedriftskultur er mer enn en buzzword eller en knep for å tromme opp virksomheten. En kulturell holdning eller atmosfære bør være en kollektiv, samfunnsomspennende sosial atferd som blomstrer fra eierens ønskede retning for sin virksomhet. Den type oppførsel som en eier vil at virksomheten skal kunne projisere, kan skyldes hennes ønske om å gi tilbake til samfunnet på en bestemt måte, for det første. Å være nedsenket i gode verdier, gnister kreativitet, produktivitet og en engasjert, omsorgsfull arbeidsmoral. Så lenge det er alvorlig, er det ingenting galt med å utvikle en bedriftskultur som utstråler utad, og til gjengjeld imponerer målmarkedet og (krysset med fingrene) blir interesserte kunder til gjentatte kjøpere.

Hvordan utvikler du bedriftskultur?

Bedriftskulturen stammer delvis fra markedsføringsinnsats, reklame og en veltalende misjonserklæring. Men igjen er det hovedsakelig initiert av en allsidig holdning. For å utvikle et team med likesinnede mennesker, kan du opprette en kulturhåndbok, fylt med bedriftens kjerneverdier og konkrete måter å få alle til å bruke dem. I boken kan du:

  • Ta med oppdraget ditt og stav ut hvorfor du kom opp med det.
  • Legg ned retningslinjer for hvordan du forventer at bedriftens "familie" skal behandle hverandre og klientell uavhengig av titler - være eksemplet.
  • Diskuter støttesystemene utvidet til dine ansatte av selskapet, belønningene for å vise forståelse og hvordan arbeidere kan forvente å alltid bli behandlet som mennesker, ikke ressurser.
  • Express ditt ønske om å få alle involvert i relaterte innsamlingshendelser for ønsket velgörenhet.
  • Forklar hvorfor du er lidenskapelig med å bidra med produkter eller tjenester til en trengende årsak, som med en kjøper, gi ett system, og at du er ivrig etter å godta ideer for å gjøre mer fra dine ansatte for å øke sin brainstorming motorer.

Når det er mulig, ansett kun kandidater som passer din forretningssyn. For eksempel, en tannklinikk for lavinntektsmedlemmer vil utvikle en varm, innbydende, ikke-dømmende atmosfære. I dette tilfellet er det lurt å ansette medarbeidere basert på deres ferdigheter, utdanning og erfaring og deres muntere, medfølende, objektive personlighetstrekk. Et intervju spørreskjema ville komme til nytte.

Eksempler på bedrifter med en sterk bedriftskultur

Noen gang lurt på hva som trengs for å lande på Fortune Magazines liste over de 100 beste selskapene å jobbe for? Tjene førsteplass i 2018, Salesforce må gjøre noe (eller alt!) Riktig.Foruten deres høyt profilerte feiring av selskapet Ohana (Hawaiian for "family"), tilbyr Salesforce "mindfulness" -rom for sine arbeidere og betaler for dem å frivillige i sine lokalsamfunn i 56 timer hvert år.

Et annet selskap med et stabilt stablingssystem er Zappos. E-handel, skosalgsvirksomhet utviklet en liste over 10 "familiens" kjerneverdier, som gir hvert medlem muligheten til å omfavne endring, gjøre mer med mindre og forfølge vekst og læring, til å begynne med.

Hvorfor er selskapets kulturmateriell?

Et selskaps verdier har nesten alltid vært med på om markedet ser det positivt eller negativt. Men med et skifte i ansattes forventninger virker spotlighten enda mer nullert på hva et selskap står for. Egentlig, det er ingen overraskelse at bedrifter med god kulturdynamikk har en lavere ansattomsetningsrate. Vil du ikke foretrekke å jobbe med en lidenskapelig, engasjert arbeidsstyrke, hvor energinivå, produksjon og overordnet holdning til arbeid og verden utover arbeidet forblir positive og bemyndigende? Med antall våkne timer brukt på jobben, ville du selvfølgelig.

Anbefalt