Hva er fordelene med ansikt til ansiktskommunikasjon i bedriftskultur?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Til tross for veksten av elektronisk kommunikasjon, står ansikt til ansikt interaksjon fremdeles som den mest effektive form for kommunikasjon i næringslivet. En studie av KHR Solutions tidlig i 2010 viste at 56 prosent av respondentene foretrukket ansikt til ansiktskommunikasjon med sine ledere og veiledere, og mer enn halvparten foretrukket ansikt til ansiktskommunikasjon med jevnaldrende.

Det er personlig

Den største fordelen med ansikt til ansiktskommunikasjon er at den er personlig. Tenk på samspillet du har med andre og forskjellene mellom samspillene som foregår over telefon eller online - og de som foregår personlig. Når vi samhandler med andre en på en, er det lettere å danne et bånd eller en forbindelse. I forretningsinnstillinger kan ledere som gjør en innsats for å kommunisere med ansatte ansikt til ansikt, bygge sterke relasjoner og øke tilliten.

Ikke-verbal kommunikasjon

Ansikt til ansiktskommunikasjon gir fordeler som andre typer kommunikasjon (f.eks. E-post eller telefon) ikke kan. Når vi kommuniserer ansikt til ansikt, kan vi plukke opp nonverbal signaler som vi ellers kanskje savner. E-post kan enkelt feilfortolkes, mens ikke-verbale tegn som smilende, nikkende, folding armer, frowning, og en rekke andre signaler gir mening til våre samtaler.

Dialog blant mange

Instituttmøter, rådhus eller forretningsmøte møter og fora muliggjør samspill mellom mange mennesker samtidig. Kommunikasjonsinnstillinger fra ansikt til ansikt tillater dialog og diskusjon mer enn andre former for kommunikasjon, hovedsakelig på grunn av muligheten til å se og samhandle med medlemmer av gruppen.