Hvordan skrive en forretningsplan for en butikk

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hvordan skrive en forretningsplan for en butikk. Du har besluttet å bli en gründer og starte din egen detaljhandel. Før du åpner dørene dine, vil du skrive opp en forretningsplan for å hjelpe deg med å definere målene dine, sette mål og se potensielle problemer. Du kan deretter rette opp eventuelle problemer før de oppstår. I utgangspunktet er en forretningsplan en plan for suksess.

Virksomhetsbeskrivelse

Beskriv produktene, tjenestene, plasseringen og fasilitetene. Skriv fordelene til kunden. Diskuter forretningsmålene dine.

Forbered forretningsanalysen din. Samle en bransjeanalyse og foreta en markedsanalyse. Forskning konkurransen og evaluere sine produkter. Vurder fordelene og ulempene du har over andre forhandlere.

Lag en produktutviklingsplan. Diskuter kundeservice, kvalitetssikring og forsikring. Oppgi leverandørene, inkludert elektrisk, telefon, vann og frakt.

Lag en forvaltningsplan. Bestem deg om din forretningsstruktur og opprett ledelsesteamet. Bestem dine bemanningsbehov.

Skriv et sammendrag. Dette er en miniatyrversjon av forretningsplanen din, og hvor du beskriver virksomheten og oppretter misjonsoppgaven din. Inkluder markedspotensial, ledergruppe og utarbeide en utgangsstrategi.

Markedsplan

Etablere salgsmålene dine og utvikle en markedsføringsstrategi.

Oppgi kampanjer, reklame og publisitetsstrategier.

Bestem distribusjonsmetoden for detaljhandel.

Beslut om priser, rabatter og insentiver. Du kan tilby rabatter til faste kunder.

Finansiell plan

Fokus på en finansiell strategi. I utgangspunktet finne ut tilgjengelige midler og midler som kreves for din detaljhandel.

Samle de økonomiske dokumentene. Dette inkluderer en resultatregnskap, kontantstrømsanalyse, balanse, prognostisert resultatregnskap og pause jevn analyse.

Oppgi dine økonomiske ressurser. Bestem eventuelle ekstra finansieringsbehov og hvordan du møter dem.

Forutsi salgsprognoser.

Forbered en liste over beholdning.

Tips

  • Gi oversikt over produktlinjene. Inkluder visuelle hjelpemidler. Gjør et organisasjonsskjema for å illustrere din styringsplan. Bruk ressurser som nettsteder, småbedrifter og finansielle konsulenter. Se på eksempelsalgsplaner på nettet. Det er også forretningsplan programvare tilgjengelig for kjøp. Pass på at detaljhandel er kundevennlig. Sammendraget vises først i dokumentet ditt, men det vil være det siste du vil skrive ut. Førsteinntrykket er avgjørende for detaljhandel. Sørg for at det er bra for kundene dine. Nettverk er veldig viktig. Vurder å bli med i Chamber of Commerce eller andre organisasjoner. Annonser i høysesonger for detaljhandel. Pass på at tallene legger til. Vær detaljert. Bruk diagrammer og grafer som visuelle hjelpemidler.

Advarsel

Ikke glem å se på regulatoriske problemer og teknologi som kreves for din detaljhandel. Hvis du bruker strekkoder, må du kontrollere at de er UCC-kompatible. Ikke glem å finne ut skattesatsene og provisjonene.