Hva er C-Level Managers?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

C-nivå ledere har de høyeste lederstillinger i et selskap. "C" på C-nivå står for Chief, som administrerende direktør (CEO). Disse lederne har det endelige si om prosjekter og retningen til et selskap. Det er flere vanlige C-nivåstillinger, og et gitt selskap kan ha noen eller alle disse ledere.

Konsernsjef

Konsernsjef, eller administrerende direktør, har den høyeste ledelsen i et selskap. Konsernsjefen rapporterer direkte til styret. Hans arbeid er å implementere styrets strategi og mål ved å gi ledelse og veiledning til ledelsesnivået under administrerende direktør. En konsernsjef er det synlige leder av selskapet og kan også være konsernsjef og styremedlem.

Finansdirektør

Finansdirektøren har ansvaret for selskapets regnskapsfunksjoner. Finansdirektøren rapporterer direkte til konsernsjefen og gir assistanse til Chief Operating Officer. CFO er den endelige myndigheten på selskapets skatte- og regnskapsrapporter. Han ville også være den som håndterer låne penger, fastsetter budsjetter og gir økonomisk tilsyn til alle selskapskontrakter.

Sjefsopperatør

Chief Operating Officer, eller COO, kan være ansvarlig for salg, markedsføring og produksjon. COO må forstå hvordan de ulike delene av aksjeselskapet passer sammen, og gi retning til de ulike delene av selskapet slik at de alle arbeider mot de samme målene. COO rapporterer direkte til konsernsjefen.

Chief Information Officer

Chief Information Officer (CIO) er en nyere C-nivå ledelse posisjon som har oppstått som datamaskiner og informasjonsteknologi bli en større faktor i selskapets virksomhet. For teknologibedrifter kan denne posisjonen være den samme eller tilsvarende COO-stillingen. Et annet begrep for denne ledelsen på C-nivå er Chief Technology Officer eller CTO. Avhengig av hvilken virksomhet virksomheten er, kan CIO rapportere til konsernsjefen eller COO.