Forskjellene mellom entreprenørskap og selvstendig sysselsetting

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Entreprenørskap og selvstendig næringsliv kan lett forveksles, men det er forskjellige forskjeller i definisjonene av disse vilkårene. Selvstendig næringsdrivende foretar tjenester på kontraktsbasis for en rekke kunder. Entreprenører organiserer produktive eiendeler for å skape og vedlikeholde en bedrift. Definisjonene av selvstendig næringsvirksomhet og entreprenørskap overlapper til tider, men det er en rekke tilfeller der selvstendig næringsdrivende ikke er teknisk gründere. Begge vilkårene refererer generelt til at du tar din økonomiske situasjon i egne hender, i stedet for å stole på en arbeidsgiver for inntekt.

Arbeidsmiljø

En selvstendig næringsdrivende kan jobbe i en rekke miljøer, inkludert et hjemmekontor, biblioteker, kaffebarer og andre WiFi-utstyrte offentlige områder. Entreprenører kan også jobbe i noen av disse miljøene, men de jobber ofte i kontorer som eies eller leies av de selskapene de eier, og deler arbeidsplasser med ansatte som jobber for dem. En selvstendig næringsdrivende er mer sannsynlig å jobbe fra rom som ikke påfører ekstra kostnader, fordi alle selvstendig næringsrelaterte utgifter teknisk sett kan betraktes som personlige utgifter. Entreprenører har ofte ikke annet valg enn å skaffe seg egne kontorer som deres selskaper vokser og tar på seg flere ansatte.

Kompensasjon

Selvstendig næringsdrivende får betaling direkte fra sine kunder, generelt via kontanter, sjekk eller elektronisk betalingstjeneste. Selvstendig næringsdrivende leverandører sender fakturaer til klienter for utført arbeid, og klienter behandler betalinger som driftskostnader utenfor lønn / lønnskategori. Entreprenører kompenseres ved å ta en andel av fortjenesten fra sine virksomheter. Bedriftsresultatet kommer fra inntekter hentet fra mange kunder eller kunder. Den største forskjellen er at entreprenørkunder betaler entreprenørvirksomheten, mens selvstendig næringsdrivendes kunder betaler entreprenørene direkte.

Krav

Selvstendig næringsdrivende har langt færre krav og restriksjoner enn entreprenørskap. Entreprenører behandler ofte kun statlige organer når det er på tide å arkivere sine personlige inntektsskatter. Entreprenører må håndtere et bredt spekter av juridiske krav, inkludert forretningsregistrering og lisensavtale, skaffe lokale tillatelser, møte juridiske forsikringskrav og arkivere virksomhetsskatter.

medarbeidere

Spørsmålet om ansatte er et område der selvstendig næringsliv og entreprenørskap kan overlappe. En selvstendig næringsdrivende kan ikke ha ansatte som jobber for ham, selv om han kan betale underleverandører for å hjelpe ham med å betjene kunder. En gründer kan ha et antall ansatte som arbeider for sitt firma, men det er mulig for en gründer å drive et enmansfirma. Forskjellen mellom en selvstendig næringsdrivende og en gründer som driver et enmansfirma, kommer ned til forretningsregistrering og måten som den enkelte betjener og regner med kunder.