Forskjellen mellom entreprenørskap og småbedriftsledelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En liten bedrift krever dyktig ledelse for å bli vellykket. Avhengig av bedriftens karakter kan entreprenøren og lederen være den samme personen. I andre tilfeller kan entreprenøren ha lite å gjøre med den daglige driften av virksomheten. Ferdighetene må være en vellykket gründer, ikke nødvendigvis de samme som kreves for å være en kompetent leder.

Lederskap Ferdigheter

En gründer er ofte eneeier som ikke ansetter andre i sin virksomhet, så hun trenger kanskje ikke å ha sterke lederegenskaper. En bedriftssjef har vanligvis ansvaret for å drive en forretningsdrift, noe som kan innebære behovet for å styre et medarbeidere. Entreprenøren som også er en leder står overfor utfordringen med å sikre lønnsomheten i operasjonen samtidig som den leder en gruppe arbeidere.

Fokus

Entreprenørskap krever at en bedriftseier ser på det "store bildet" som gjelder hans virksomhet, som kan omfatte å søke nye markeder, etablere viktige kontakter gjennom nettverk og planlegging for fremtidig ekspansjon. Småbedriftsledelse kan være mer fokusert på den daglige driften av virksomheten som å håndtere kunder, bestille forsyninger eller overvåke produksjon. I hovedsak innebærer entreprenørskap å utvikle planen mens ledelsen innebærer gjennomføring av planen.

Fare

Selve entreprenørskapet krever ønsket om å ta risiko. Entreprenøren kan pådra seg en stor del av gjeld eller investere hele livets besparelser i en bedrift og lider av konsekvensene dersom den mislykkes. Småbedriftsledelse innebærer ofte å minimere risikoen når den presenterer seg selv. Lederen må utføre oppgaver som å finne måter å begrense utgiftene for å sikre maksimal lønnsomhet. Entreprenørskap tar ofte imot risiko, mens god forretningsadministrasjonspraksis krever en aversjon mot risiko.

Generell Versus Spesifikk

Entreprenørskap krever ikke nødvendigvis stor kunnskap om en bestemt virksomhet. En gründer kan være dyktig på å identifisere gode forretningsmuligheter og skaffe seg en virksomhet fra bakken, men kan mangle i faktiske ledelsesevner. En bedriftsleder har derimot ofte behov for intim kunnskap om virksomheten for å drive den effektivt. Avhengig av størrelsen og omfanget av den lille virksomheten, kan det være behov for flere mangers som har spesifikke ferdigheter innen områder som regnskap eller markedsføring.