Sammendrag av Business Communication

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ifølge Wisconsin-bedriftsalderen, Robert Kent, tidligere dekan i Harvard Business School, sa han: "I næringslivet er kommunikasjon alt." Bedrifter består av folk på alle nivåer. Ansatte som svarer på telefonene, kundene og de andre forretningsforbindelsene er alle en viktig del av virksomheten. Effektiv forretningskommunikasjon er avhengig av selskapets organisasjonsstruktur og dets lederskap.

Definisjon

Forretningskommunikasjon er å sende og motta meldinger innen et firma, en organisasjon eller en bedrift. Forretningskommunikasjon inkluderer verbal, ikke-verbal, offentlig og kulturell kommunikasjon for å fremme ansettelsesoppbevaring, kundetilfredshet og sunne forretningsforhold.

Hensikt

Formålet med bedrifts kommunikasjon er å inspirere, utdanne og utvikle relasjoner, tillit og en positiv offentlig identitet. Når forretningskommunikasjon er ferdig, resulterer det i suksess fordi fokuset er på å knytte og omsorg for mennesker, ifølge rizwanashraf.com, en forretnings- og teknologiløsning.

Typer - Oppover / Nedover

Forretningskommunikasjon reiser på en av to måter: oppover eller nedover. Oppadgående kommunikasjon er meldinger sendt fra underordnede til øverste ledelse. Oppadgående kommunikasjon er tilbakemelding, rapporter og fremdriftsmøter for å informere ledelsen av organisasjonens effektivitet. Nedadgående kommunikasjon når en melding sendes fra en overordnet til en underordnet. For eksempel, hvis lederne i Disney sender en melding til presidenten i Disney Word-fornøyelsesparken, anses kommunikasjonen nedover fordi Disney Corporation fører tilsyn med ledelsen i temaparken.

Typer - Internt / Eksternt

Forretningskommunikasjon skjer internt og eksternt. Intern kommunikasjon er når meldinger sendes innen et selskap. For eksempel blir notater, bedriftsmøter og telefonsvarermeldinger alle ansett som intern kommunikasjon. Ekstern forretningskommunikasjon er når meldinger sendes fra et selskap til personer utenfor virksomheten. Dette ses i pressekonferanser, reklame- og nettverksgrupper.

barrierer

Bedriftskommunikasjon kan begrenses eller forhindres gjennom felles kommunikasjonsbarrierer. Bedriftskommunikasjonsbarrierer kan forvride en melding eller holde en person fra å forstå sin mening. Lee Hopkins, en ledende australsk kommunikasjonsekspert, sier at de vanligste forretningskommunikasjonsbarrierer er: et forstyrrende miljø, dårlig organisasjonsstruktur, leverer en melding til feil målgruppe, svak levering, en blandet melding og bruk av feil medium.

betraktninger

Forretningskommunikasjon er en stadig utviklingsprosess som vokser gjennom vurdering, observasjon og implementering av endring. Utføre en organisatorisk behovs vurdering vil gi en virksomhet med en objektiv oversikt over selskapets kommunikasjons effektivitet, ifølge California Institute of Technology. Den identifiserer svakhetsområder og gir forslag til hvordan man kan forbedre disse områdene.