Hvordan få sertifisering for et kommersielt kjøkken

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Prosessen med å skaffe kommersiell kjøkkensertifisering er for det meste et spørsmål om å få anlegget satt sammen. Dette skyldes at den lokale helseavdelingen eller fødevaresikkerhetsbyrået må inspisere kjøkkenet før det utsteder sertifiseringen. North Carolina Department of Agriculture og Consumer Services anbefaler at du kontrollerer sonering og kode krav før du begynner å jobbe på kjøkkenet ditt.

Kommersielle kjøkkenkrav

Selv om statlige og lokale ordinanser kan variere, følger de de samme generelle retningslinjene. Oppbevaringsområder for mat og potensielt farlige kjemikalier må skilles. Kjøle- og frysenheter må overholde kodenes krav. Et kommersielt kjøkken må ha separate vasker for mops, servise, håndvask og matlagingsområder. Prep bord og andre mat kontakt overflater bør være laget av rustfritt stål eller et tilsvarende materiale som er glatt og lett å holde rent. Alt dette arbeidet bør gjøres før du sender inn en søknad om sertifisering.

Inspeksjon og sertifisering

Send søknaden til helsesektoren eller byrået med ansvar for mattrygghet. Response times vil variere avhengig av hvor du befinner deg. For eksempel sier North Carolina Department of Agriculture at det tillates to uker for en inspektør å arrangere en inspeksjon av et hjemmebasert anlegg. Inspektøren vil avgjøre om kjøkkenet er i samsvar med forskrifter, og hvis det er, vil godkjenne sertifiseringen. Noen steder kan du starte operasjonen så snart du har bestått inspeksjonen.

Matvareproduksjon i hjemmet

For noen gründere er det å lage og selge mat hjemmefra et godt alternativ. I enkelte jurisdiksjoner er det restriksjoner på hvilke typer matkøkkener kan produsere. For eksempel tillater Arizona bare hjemme kjøkkeneiere å lage og selge konfekter og bakevarer. Som med vanlige kommersielle kjøkken, må de få utstyret på plass først, følg lokale bestemmelser og send søknader til byrået som har tilsyn med hjemmebaserte matvareforetak.

Krav til hjemmekjøkken

En hyttelov fastsetter retningslinjer for hjemmebaserte kommersielle kjøkken for å sikre sikker drift og holde sertifiseringen. For eksempel kan du i Pennsylvania-loven lage mat til familien din i samme område så lenge du ikke gjør kommersiell matlaging samtidig. Du må lagre kommersiell mat separat fra ikke-matvarer og mat beregnet på din familie. Arbeidsflater må være glatte og lette å rengjøre. Små barn må holdes ut av kjøkkenområdet, og kjæledyr må ikke være hjemme hjemme når som helst.