Mål for kollektive forhandlinger

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Mens medier har en tendens til å fokusere på lønn når man rapporterer arbeidskonflikt, inneholder kollektive forhandlingsmål vanligvis mer enn dollar per time. I USA forblir arbeidsvilkårene stort sett et privat ansvar mellom arbeidsgivere og arbeidstakere, med offentlig regulering og arbeidsrett som fokuserer på forhandlingsprosedyrer.

Arbeidsstyrkefordeler

Fordi fagforeninger er drevet av arbeidstakermedlemmer, er individuelle fordeler en sterk prioritet. Selv om dette inkluderer lønnsøkninger, er andre mål som omhandler arbeidstakerbehov, helseforsikring, ferietid, utdanningspakker og pensjoner. Selskapets mål kan søke å begrense veksten til en viss prosentandel eller å knytte lønnsøkninger til tilsvarende produktivitetsøkninger. For utvidede fordeler som helse, utdanning og pensjon, søker en arbeidsgiver å beholde kontroll over omfanget og leverandørene av disse pakkene med tanke på kostnadskontroll.

Ansettelsesvilkår

Mål knyttet til ansettelsesvilkår omfatter saker som arbeidstid, kaffe og lunsj, skift og skiftrotasjon. Denne kategorien inneholder også problemer som jobbklassifiseringer, anciennitet og disiplin. Telekommunikasjon er en moderne ansettelsesperiode som er i ferd med å øke, og det er ofte et mål for arbeidere som søker en bedre balanse mellom arbeid og hjemmeliv. Fagforeninger forsøker nå å beskytte arbeidstakernes rett til å be om telearbeid der slike programmer eksisterer.

Arbeidsplassforhold

Historisk sett søkte unionsmål å forbedre arbeidsforholdene, redusere risikoen og gi trygge forhold for arbeidstakere. Dette fortsetter på begge sider av forhandlingsbordet, siden bedriftene overholder føderalt mandat om helse- og sikkerhetsforskrifter. Men arbeidsforholdene går utover sikkerhet. Beskyttelse av arbeidstakere mot urettferdig disiplin og utnyttelse av veiledere og ledere er et fremtredende tema i kølvandet på anti-mobbing.

Prosedyrsmål

Kollektiv forhandlingsprosedyrer er føderalt mandat og gir et rammeverk der både fagforeninger og arbeidsgivere må jobbe, selv om det er rikelig med diskresjonært rom. Nasjonalt arbeidsforholdsforbund krever at fagforeninger og arbeidsgivere "møtes i rimelige tider for å forhandle i god tro." Enten foreningen, arbeidsgiveren eller begge deler kan søke å definere tidsplaner og prinsipper og lover som gjelder for industrien og plasseringen av de involverte arbeidstakere.