Grunnregler for kollektive forhandlinger

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Kollektiv forhandling refererer til forhandlinger mellom en arbeidsgiver og et team av fagforeningsrepresentanter i et forsøk på å skape en arbeidsavtale. Forhandlinger omfatter vanligvis lønn, arbeidstid, overtidskrav, ferie, ansattes trening og klageprosedyrer. Grunnregler fastsatt av en eller flere medlemmer av hvert lag før forhandlinger begynner, sikrer at prosessen både forblir sivile og følger folkerettsloven og statlige forskrifter om kollektive forhandlinger.

Påkrevd vs Valgfritt

Det er ingen lovbestemmelse som sier at kontraktsforhandlinger må fungere under et sett av grunnregler. Men et sett med regler som styrer atferd, utgjør ofte begge sider. For en ting, gir regler struktur og angi atferdsmessige forventninger. Uten dem er det ofte vanskeligere å kontrollere et miljø fylt med motstridende mål og meninger. For en annen ting, kan avtalt regelverk redusere muligheten for misforståelser som ikke kan forholde seg direkte til kontraktsforhandlinger, men som har potensial til å forstyrre og kaste hele prosessen off-track.

Standard Inkluderinger

Standard grunnregler, som organiserer den administrative siden av kollektive forhandlinger, er vanlige inneslutninger. For eksempel definerer de hvor forhandlinger vil finne sted, hvor ofte tidspunktet på dagen og lengden på hver økt. De fleste inkluderer også en liste over de forhandlende gruppemedlemmene, noe som er spesielt viktig hvis forhandlinger finner sted i løpet av arbeidsdagen og krever at lagmedlemmer blir unnskyldt fra deres vanlige jobber.

Behavioral og Procedural Rules

Grunnreglene som fokuserer på atferd, bidrar til å holde tønner og oppvarmede debatter under kontroll. Disse inkluderer vanligvis prosedyrer for å gjenkjenne og tillate lagmedlemmer å snakke, så vel som hvor lenge, og angi hvordan gruppemedlemmene skal adressere hverandre. Behavioral regler angir også typisk om lagmedlemmer kan eller ikke kan snakke offentligheten om pågående forhandlinger. Proksjonsregler bestemmer hvorvidt hver side kan søke utenfor råd, og i så fall, om de må informere den andre siden før det gjøres. De etablerer også retningslinjer for privat caucusing, for eksempel hvor lenge en privat caucus-økt kan vare.

Innspillingsavtaler og innfall

Regler og prosedyrer for registrering av gjenstander av avtale og håndtering av forhandlingskrenkelser er viktige inkluderinger. For eksempel kan grunnregler for opptak av avtaler angi at en representant fra forhandlingsgruppen og ledelsen umiddelbart må starte og dato hvert element som partene er enige om.For impasses, kan grunnreglene angi hvor lenge forhandlinger må fortsette før de erklærer et dødsfall, samt definere prosedyrer som utenfor mekling, for å takle uhellssituasjoner.