Fordelene ved forebyggende vedlikehold

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Produksjonsselskaper som inneholder vedlikeholdsrådstillinger for alt fra små kraftverktøy til produksjonsutstyr, gjør det av gode grunner. Selv om planlagt vedlikehold har tilknyttet produktivitet og økonomiske kostnader, har det i de fleste tilfeller ulike fordeler ved å vedta en proaktiv tilnærming til vedlikehold av utstyr og kjøretøy. Mens noen fordeler påvirker virksomheten din direkte og andre har en mer indirekte effekt, kan alle jobbe for å øke total lønnsomhet.

Finansielle fordeler

Det er ofte en verden av forskjell på hvordan en forebyggende mot reaktiv vedlikeholdsstrategi påvirker forretningsmessig fortjeneste. Selv om du i utgangspunktet kan innse mer oppetid og større produktivitet ved aldri å ta et verktøy eller et stykke utstyr på linje for service, har denne kortsiktige visningen ofte like kortsiktige fordeler. En forebyggende vedlikeholdsplan bidrar ikke bare til å minimere den opprinnelige kjøpesummen ved å utvide brukbar levetid, men det kan også redusere strømkostnadene, fordi godt vedlikeholdt utstyr vanligvis krever mindre strøm eller drivstoff til å kjøre. I tillegg kan muligheter til å planlegge og budsjett for reservedeler føre til bedre og billigere kjøpsbeslutninger.

Kundeservice og omdømme

Forebyggende vedlikehold kan være en kostnadseffektiv måte å møte kundeservice mål på, samtidig som firmaets offentlige bilde styrkes. Hvis uplanlagt nedetid på grunn av funksjonsfeil eller feilaktig utstyr betyr at du ikke kan tilby kundene dine de riktige produktene til rett tid, kan det ikke hende at produktene dine er av høyere kvalitet enn konkurrentens produkter. I kontrast kan bedrifter som kunder kan stole på å tilby kvalitetsprodukter på en pålitelig plan ofte ha et bedre omdømme.

Produktivitet og arbeidsplanlegging

I tillegg til åpenbare produktivitetsfordeler som redusert nedetid på grunn av færre uventede utstyrsbrudd og feil, gir forebyggende vedlikehold ansatte til å bruke mindre tid på preproduksjonsoppsett. Ikke å bruke tidsjustering eller finne løsninger for komponenter som ikke fungerer riktig, øker produktiviteten. Planlagt vedlikehold lar deg også optimalisere arbeidsplanene. For eksempel ved å vite på forhånd at en maskin eller produksjonslinje vil være nede i to timers planlagt vedlikehold, kan du skifte ansatte til andre arbeidsområder eller planlegge et sikkerhetsmøte.

Økt arbeidsplasssikkerhet

Godt vedlikeholdt utstyr fører til et sikrere arbeidsmiljø. Arbeids- og helsedirektoratet anbefaler at alle bedrifter gjennomfører en forebyggende vedlikeholdsstrategi, selv om det ikke er et krav om etterlevelse.Ifølge OSHA er en forebyggende vedlikeholdsplan viktig for å sikre at farekontrollene fortsetter å fungere effektivt, og for å forhindre at utstyret virker som følge av å skape nye arbeidsplasser. Disse inkluderer ikke bare potensielle fysiske skader fra flygende gjenstander og stammer og forstuinger som kan oppstå ved løft og trekking, men også skader på grunn av overskytende støy.