Slik sjekker du kopieringsmaskiner og gjør forebyggende vedlikehold

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Vedlikehold og feilsøking av kopimaskinen din vil bidra til å øke maskinens levetid og redusere serviceanropskostnadene. Kopimaskiner kan være skremmende og folk er ofte redd for å jobbe med dem. De er faktisk enkle å fikse, og de fleste problemene kommer fra en enkel syltetøy som lett kan ryddes. Ved å holde maskinen ren vil det forhindre mange papirstopp, og kopiene vil være klare uten linjer eller andre merker.

Elementer du trenger

  • Lommelykt

  • Cloth

  • Rengjøring av spray

Les skjermen for å finne informasjon som for eksempel papirstopp eller feilsøking. Skjermen vil fortelle deg hvor problemet er, og gir deg ofte trinnvise instruksjoner om hvordan du løser problemet.

Åpne dørene til områdene der syltetøy oppstår. Fjern eventuelt papir i stiene og tørk av overflødig papirstøv.

Fjern papirskuffene og se etter papir fast bak eller under dem. Du må kanskje bruke lommelykt for å se på baksiden av maskinen. Kontroller at det ikke er for mye papir i skuffene.

Lukk alle dører og skuffer. Kontroller skjermen igjen for å se om papirstopp eller feilsøking er blitt korrigert.

Slå av strømmen for å tilbakestille maskinen hvis du ikke finner noen papirkilde som har forårsaket papirstopp. Slå maskinen på igjen og la den varme opp. Noen ganger er det ikke noe problem, og en sensor må bare tilbakestilles.

Kontroller nivået på toneren. Dette skal angis på skjermen. Bytt tonerkassetten hvis den er veldig lav.

Rengjør glasset og rullene for å fjerne linjer fra kopiene. Bruk en spesiell spray som kan komme med kopimaskinen. Hvis linjer fortsatt er, kan det tyde på at en del (vanligvis en trommel eller fikseringsenhet) må byttes ut.

Tips

  • Spør din kopimaskintekniker for å gi deg råd om vanlige reparasjoner og feilsøking som du kan gjøre.

Advarsel

Ikke forsøk å løse noen elektriske problemer. Ring etter service for kompliserte reparasjoner.