Betydningen av konkurransefortrinn

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En konkurransefortrinn er anerkjennelsen om at et selskap enten leverer kvalitetsprodukter til en lavere pris enn konkurransen, eller tilbyr støtte og tjenester til en høyere verdi enn konkurransen, ifølge Quick MBA-nettsiden. Å etablere en konkurransefortrinn tar planlegging og koordinering mellom avdelingene dine. Betydningen av en konkurransefortrinn er det som gjør det verdt investeringen i organisasjonens tid og ressurser.

markedsføring

Å utvikle en konkurransefortrinn betyr at merkevaren din blir anerkjent på markedet som den beste. Fordelen med det er den kraften som merkenavnet ditt legger til markedsføringsinnsatsen. Forbrukerne vil være interessert i å høre om ditt nye produkt fordi de anerkjenner din bedrift som bransjeleder. I noen tilfeller vet forbrukeren ikke hvorfor du er en bransjeleder, men er kjent med omdømmet ditt. Dette gir effektivitet til markedsføringsarbeidet ditt.

ressurser

Etter hvert som selskapets omdømme vokser som bransjeleder, vil andre selskaper uttrykke interesse for å skape verdifulle partnerskap som kan forbedre begge selskapers stående på markedet. Konkurransefordelen fører til at utviklere og leverandører kommer til firmaet ditt og uttrykker interesse i å drive forretninger med deg. Det øker alternativene du må velge kvalitetsleverandører som kan hjelpe deg med å forbedre din status på markedet.

Priser

Når du oppretter en konkurransefortrinn for din tjeneste eller støtte, kan du diktere din egen prising. Utvikling av omdømmet til å tilby den beste servicen eller støtten i bransjen gjør det mulig for din bedrift å belaste mer for ditt tilbud. Hvis du selger produkt sammen med din tjeneste, kan du be om høyere priser enn konkurransen fordi ditt rykte som bransjeleder skaper følelsen blant forbrukere at det du har å tilby, er verdt prisen.

Nye markeder

Et rykte for å være bransjeleder skaper etterspørsel i markedene der du for tiden ikke tilbyr produkter eller tjenester. Det er viktig å planlegge bedriftens vekst og overvåke markedet for å sikre at du ikke ekspanderer for fort. Men det kan være en stor hjelp til bedriftens vekstinnsats når din konkurransefortrinn skaper en kundebase for deg i områder der du ikke er involvert.