Hva er profesjonelle resultater for et CV?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Et CV er et ekstremt viktig og vanlig dokument sendt av folk ved søknad om jobb. En av de viktigste komponentene i et CV er din arbeidshistorie, som bør inneholde notater av dine profesjonelle resultater i hver posisjon du har holdt. Dine konkrete prestasjoner vil ha stor innflytelse i å få ansattansvarlig til å ringe deg til et intervju.

Gjenoppta grunnleggende

Når du svarer på en jobbpost eller søker etter et jobbintervju, sender du vanligvis et CV og et brev til ansettelseslederen. Et CV inneholder seksjoner som markerer utdanningen, arbeidserfaring og ferdigheter som du har påløpt til det punktet. Resume starter ofte med en grunnleggende oppsummeringserklæring med dine karriereintensjoner, og har en stor del viet til en oversikt over arbeidshistorien din. Din arbeidshistorie-seksjon er der du fremhever dine profesjonelle resultater.

Profesjonelle resultater

Altfor ofte bruker jobbsøkere et CV bare for å liste opp stillingene de har holdt, og de inneholder ikke nok om hva de har oppnådd i de stillingene. Når du fremhever hver arbeidserfaring, legger du til en liste over kritiske resultater. Disse spesifikke prestasjonene er det som skiller deg fra andre kandidater med lignende kvalifikasjoner. Til slutt ønsker ansetteansvarlig at du kan oppnå stor suksess i jobben du søker.

Noen eksempler

De faktiske prestasjonene du bør markere, varierer basert på erfaringene du har hatt og karriereveien du er på. Vurder å nevne at du har økt selskapets bunnlinje, strømlinjeformede prosedyrer eller reduserte kostnader. Oppfør eventuelle kampanjer eller priser du har mottatt, spesielle prosjekter du har fullført eller sertifikater eller lisenser du har tjent. Unngå altfor generelle ting og mindre enn glødende prestasjoner, da disse ikke er effektive. Å merke seg at du har god oppmøte er ikke et stort salgsargument, og heller ikke refererer til generelle arbeidsoppgaver som er godt forstått i stillingsbeskrivelsen.

Ekstra innsikt

Sammen med å identifisere passende faglige prestasjoner, må du vite hvordan du best presenterer dem i ditt CV. Karrierestrategi-nettstedet foreslår tre grunnleggende skritt: Fremhever utfordringen, dine handlinger og resultatet. Utfordringen og handlingen indikerer arbeidsprosessen og hva du gjorde. Resultatet legger merke til den spesifikke fordelen du oppgav selskapet, med betydning plassert på numerisk eller kvantifiserbar verdi. For eksempel er det ikke nok å si at du "økte salgsproduksjonen." I stedet kan du si at du økte salgsproduksjonen med en bestemt prosentandel.

Anbefalt