Definisjon av Forsikringsledelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forsikringsledelse er et ikke-teknisk begrep som brukes til å beskrive forsikringsmeglere og leverandører og forsikringsproduktene de tilbyr kjøpere. Forsikringsselskaper selger ulike forsikringsløsninger til næringsliv og forbrukere.

Grunnleggende

Forsikringsprodukter er tilgjengelige for å beskytte forbrukere og bedrifter som søker risikostyring. Bedrifter kjøper forsikring for å beskytte sine virksomheter mot tap og kundekrav. Forbrukerne kjøper forsikring for å dekke tap av verdifulle varer som hus, biler, båter, smykker og mange flere.

Typer av leverandører

I henhold til Wise Geek finnes det tre typer leverandører innenfor forsikringsledelsessektoren. De er "forsikringsmeglere eller konsulenter, dedikerte forsikringsselskaper og finansinstitusjon forsikring." Hver utfører spesifikke forsikringsledelsesfunksjoner.

tjenester

Meglere har mest kontakt med forbrukerne og hjelper til med å forbinde kjøpere med forsikringsselskaper som spesialiserer seg på enkelte produkter eller sektorer. Finansinstitusjon forsikringsselskaper gir ikke forsikring for offentlig kjøp. Deres tjenester er mer knyttet til risikostyring, gjeld og eiendeler.