Leadership Neutralizer Theory

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Forretningsteoretikerne Kerr og Jermier foreslo erstatninger for lederteori, noe som tyder på at enkelte faktorer kan nøytralisere eller erstatte en sjefs beslutninger. En ledelsesnøyler er en faktor som forhindrer en leder i å ta tiltak for å forbedre arbeidsytelsen, eller gjør handlinger som lederen utfører irrelevant. Noen ledende nøytralisatorer er en del av det normale arbeidsmiljøet og er vanskelige å forandre, og ledere kan fjerne andre typer lederneutralisatorer.

Avstand

Avstandsarbeid er en ledelsesnøyler. Det er lettere for en leder å lede ansatte når leder og ansatte jobber på samme sted. I telekommutingsjobber er denne faktoren en del av arbeidsmiljøet. En leder kan redusere nøytraliseringseffekten av avstandsarbeid ved hjelp av teknologi, for eksempel telefonsamtaler, e-post og telekonferanser, for å holde kontakten med ansatte.

Individuelle egenskaper

Andre individuelle trekk kan nøytralisere lederskap. En leder kan ha en annen nasjonalitet enn en ansatt, eller øve en annen religion, noe som gjør det vanskeligere for lederen å forholde seg til den ansatte. Lederen kan også ha forskjellige karrieremål enn hennes ansatte. En ansatt kan være vant til å ha en leder med stor grad av myndighet og kan ikke respektere en leder som ikke kan straffe eller belønne arbeidstakere.

Ansattes ferdigheter

Arbeidserfaring og profesjonell orientering kan nøytralisere lederskap. En erfaren advokat eller revisor kan utføre arbeidsoppgaver med liten retning fra lederen. Arbeidsgiveren kan også være interessert i faglig anerkjennelse og belønning, i stedet for å motta priser fra selskapet.

Kompensasjon

Ansattes kompensasjon og ytelser kan nøytralisere ledelsen. En leder kan ha mulighet til å gi en ansatt en økning eller en bonus som en belønning for god arbeidsytelse. Hvis selskapet ikke lar lederen øke arbeidstakers lønn, fordi lønnstallene er tildelt basert på anciennitet eller selskapet er under økonomisk press, fjerner dette en av lederens motiveringsverktøy.

Arbeidsplass struktur

Arbeidsplassregler kan også nøytralisere lederskap. En svært formell arbeidsplass som etablerer instruksjoner for hver oppgave, tillater ikke lederen å gi nye veibeskrivelser som forbedrer ansattes ytelse. Det kan ikke være mulig å øke en ansattes arbeidshastighet fordi andre trinn i en prosess må følges først, spesielt i et mekanisert miljø som en fabrikk.

Medarbeidergrupper

Forholdet mellom ansatte kan også nøytralisere ledelsen. Hvis en gruppe medarbeider jobber sammen på mange prosjekter, blir de vant til å spørre om retninger, i stedet for lederen. En ny leder vil ikke ha et sterkt bånd med disse ansatte når han starter. Lederen kan være i stand til å etablere et bånd ved å arrangere arrangementer, for eksempel lunsjer, med de ansatte.