Hvordan lage en personaleplan

Innholdsfortegnelse:

Anonim

For å kunne drive en vellykket bedrift, er det viktig å administrere dine ansatte og deres arbeidstimer. Enten du er ansvarlig for servicebedrifter som landskapsbedrifter eller rengjøringstjenester, eller detaljhandelstjenester som butikker eller restauranter, er personalplanlegging en viktig oppgave som ikke bør overses. Å skape en personaleplan som fungerer bra for både virksomheten og dets ansatte kan være en byrdefull oppgave, men du kan gjøre prosessen litt enklere med en viss ordentlig organisasjon.

Få en komplett liste over alle ansatte, inkludert ledende ansatte samt ledende ansatte. Det er viktig at du arbeider med den mest oppdaterte informasjonen som er tilgjengelig, da enkelte bedrifter opplever en høy omsetningsrate og personalet kan skifte fra en uke til den neste.

Kompilere en fullstendig liste over eventuelle ansatte som har begrenset arbeidstid eller trenger spesifikk fridattid. Hvis du for eksempel har studenter som jobber for deg, må du vite at de ikke kan tildeles arbeid i skoletiden. Sørg for at listen din også inneholder informasjon om hvilke ansatte som er på fulltid og som deltid.

Bruk en kalender eller datakalender for å dokumentere arbeidstiden eller skiftene du trenger dekning for. Lag en notat på hver dag og hvert skifte som indikerer antall ansatte og ledere du må ha på plikt for hvert skifte. Ta hensyn til eventuelle høyeste forretningstider, som for eksempel middag eller lunsj folkemengder i en restaurant eller spesiell ferie salg i en detaljhandel etablering.

Start planleggingsprosessen ved å oppgi alle ansatte som allerede har bedt om en dag eller bestemte timer. Legg til alle heltidsansatte for hvert skifte, da de har bestemte timer de er pålagt å jobbe. Planlegg deltidsansatte for å fylle dekningshullene, og sørg for at de også får den tiden de har blitt garantert. Tilordne ledelsen til å være på jobb for hvert skifte.

Legg inn timeplanen når den er fullført prøv å få det lagt ut en uke eller to på forhånd. Det vil sannsynligvis være forespørsler fra de ansatte om å gjøre endringer i tidsplanen. Ta imot disse endringene hvis det er mulig.

Tips

  • Planlegging programvare tillater denne prosessen å bli automatisert. Investering i et godt dataprogram som holder styr på dine ansatte, deres arbeidsstatus og deres foretrukne timer, gjør planlegging en mye enklere oppgave.

Anbefalt