Hva betyr kvalifikasjoner på en jobbapplikasjon?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Når han ble spurt om sine kvalifikasjoner, svarte en søker: "Jeg har tarm, kjøring, ambisjon og hjerte, som trolig er mer enn de fleste dronene du har jobbet for deg," rapporterer JobMob. " Det er vanskelig å forestille seg at dette var svaret arbeidsgiveren lette etter, selv om det noen ganger kan være vanskelig å fortelle nøyaktig hva arbeidsgiveren ønsker når den spør om søkerens kvalifikasjoner. De fleste jobbsøknader inneholder en del relatert til kvalifikasjoner, selv om hva arbeidsgiver vurderer "kvalifikasjoner" kan variere betydelig. Noen arbeidsgivere inkluderer erfaring, utdanning og generelle verdier som kvalifikasjoner, mens andre begrenser kvalifikasjoner til bestemte sertifiseringer og profesjonelle lisenser.

Kvalifikasjoner: Grunnleggende

Søkere bør sjekke jobber kunngjøringen nøye fordi det vanligvis vil angi de kvalifikasjonene som kreves. Kandidatene skal fylle ut søknaden ved hjelp av jobbermeldingen og beskrivelsen som referanse for at de skal vise frem de ferdighetene og kompetansen arbeidsgiveren ser etter. Bruk kontekstuelle ledetråder til å bestemme riktig tilnærming - hvilken type kvalifisering arbeidsgiveren ser etter, kan ofte bestemmes av selve søknaden. Hvis skjemaet har en "kvalifikasjon" seksjon som gir et tomt bord med kolonner som "institusjon" og "kvalifisering oppnådd", så er det klart arbeidsgiveren er fokusert mer på pedagogiske prestasjoner og sertifiseringer. Hvis arbeidsgiver har en egen seksjon for utdanning, arbeidserfaring og kvalifikasjoner, gir en blank boks for å skrive inn tekst under overskriften "kvalifikasjoner", det er mer sannsynlig at de søker å identifisere de generelle ferdigheter, verdier, erfaring og kompetanse som kvalifisere søkeren for den aktuelle jobben.

Minimumskvalifikasjoner

Arbeidsgivere kan kreve at søkeren oppfyller de "minimumskvalifikasjonene" som kreves for jobben, før du gir intervju. Minimumskvalifikasjonene er vanligvis tydelig identifisert i søknadsmaterialet og stillingsbeskrivelsen og har en tendens til å være veldig spesifikk - krever et visst antall års erfaring, en grad i et bestemt felt eller en del utveksling av erfaring og utdanning som ellers svarer til minimum kvalifikasjoner.

Foretrukne kvalifikasjoner

Noen applikasjoner vil spørre kandidaten hvis hun oppfyller minimumskvalifikasjonene for stillingen, men spør også om "foretrukne" eller "ønskelige" kvalifikasjoner. Disse kvalifikasjonene er vanligvis ikke nødvendig for å oppfylle minimumsstandarden som skal vurderes, men er noe den ideelle kandidaten ville ha. For eksempel kan en søker for en human resources manager positiion være pålagt å ha en bachelorgrad og fem års erfaring, med en mastergrad eller menneskelige ressurser sertifisering er den "foretrukne" kvalifikasjon.

Generelle kvalifikasjoner

Noen arbeidsgivere anser "kvalifikasjoner" for å være den generelle notering av verdier, kompetanser, ferdighetssett og utdanning som trengs for alle generelle stillinger i et selskap. UNICEFs generelle arbeidskvalifikasjoner krever for eksempel grunnverdier som "mangfold og inkludering, integritet og engasjement." Andre kvalifikasjoner inkluderer kjernekompetanse - ferdigheter i bestemte områder som kommunikasjon - og spesielle opplærings- og språkkrav. Hvis et selskap med generelt sett kvalifikasjoner spør om "kvalifikasjoner" på søknaden, bør kandidaten diskutere hvordan hans tidligere arbeidserfaring og samfunnsengasjement demonstrerer sine kjerneverdier og kompetanse.