Kan jeg plassere et lån på eiendom for en gjeld?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

En lien er et lovkrav på andres eiendom.Hvis noen skylder deg en gjeld og nekter å betale, legger du en lien på eiendommen hun eier, er en måte å presse dem på for å betale opp. Du må gå til retten før du søker på lien, og selv da kan statens lov gi debitor litt beskyttelse.

Typer Liens

Avhengig av situasjonen din, er det flere typer lien å velge mellom. Entreprenører og leverandører som arbeider på et hus kan bruke en mekaniksliv eller entreprenørpenger til å samle på ubetalte gjeld. I skilsmissesaker kan du muligens søke en lien for å samle barnestøtte, eller for å sikre at du blir betalt når din ektefelle selger huset. Hvis du ikke passer inn i en annen kategori, kan du saksøke for retten for å få domspensjon plassert på skyldnerens eiendom.

Prosess

Å samle på en dommer, må du følge statens prosedyre for å innlevere en søksmål. Du må sende noen til å betjene skyldneren din med papirer som gir ham beskjed om saken og deretter presentere bevis ved domstolsforhandlingen. Hvis dommeren bekrefter gjelden, kan du ta dokumentasjon av dommen til fylket der saksøkte eier eiendom. Fylkesinspektøren vil da legge merke til lien i gjerningsregisteret og gjøre det offisielt. Alle som kjøper eiendommen tar lien sammen med den.

effekter

En lien gir deg muligheten til å avskyr på eiendom. Hvis du gjør det, vil eventuelle tidligere rettigheter på eiendommen, inkludert boliglån, bli betalt først, så du kan ikke få pengene dine. En annen tilnærming er å vente til debitor forsøker å selge eller refinansiere. Få långivere vil skrive et boliglån på eiendom med en lien allerede på den, så dette gir debitoren et incitament til å betale seg med deg.

begrensninger

De fleste stater gir huseiere et fritak på deres personlige hjem som begrenser din evne til å samle inn med en dommer. Fra og med 2011 i California, for eksempel, kan du ikke foreclose med mindre hjemmet er verdt mer enn boliglånet pluss $ 50.000, og noen villaeiere har et enda større unntak. Hvis debitoren din kapittel 7 konkurs, er det mulig at hun kan ugyldiggjøre enhver domarett på hennes eiendom. Og til slutt vil dommen din utløpe, med mindre du har filen for å få den fornyet.

Anbefalt