Kan jeg samle arbeidsledighet hvis jeg er eier av et S Corp, men jeg er på lønnslisten?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Hver stat fastsetter reglene for sitt eget arbeidsledighetsforsikringsprogram innenfor føderale retningslinjer. Selv om det er noe variasjon angående spesifikke krav og fordeler over stater, er det noen grunnleggende realiteter som holder seg overalt. En av de viktigste er at en arbeidsgiver, for eksempel et S-selskap, må ha betalt inn i arbeidsledighetsforsikringssystemet på vegne av sine ansatte for at de ansatte skal være berettiget til å motta ytelser.

Federal Status

IRS krever at alle selskaper, inkludert S-selskaper, har minst en ansatt. I tilfeller av selskaper eid av en enkelt aksjonær eller små grupper av aksjonærer, kan det være tilfelle at en aksjonær er en eier og en ansatt. IRS har offisielt uttalt at aksjonærer som arbeider for S-selskaper, selv om aksjonæren er den eneste eieren eller arbeidstakeren, regnes som arbeidstakere i henhold til forbundsloven for arbeidsledighet. Dette betyr at en aksjonær kan være på lønnslisten, og hvis han er, må S-aksjeselskapet betale arbeidsledighetsskatt på hans vegne. Teoretisk sett, hvis du er på S-selskapets lønn og arbeidsledighetsforsikring er betalt på dine vegne, kan du søke om arbeidsledighet.

Riktig lønnsprosessering

Det er ikke nok å bare være på S-selskapets lønn for å samle inn ledighet. Mange små selskaper driver ikke lønnen deres riktig. Noen distribuerer det som kalles lønn, men det inkluderer ikke betaling av nødvendige arbeidsskatter. For å fastslå at du er berettiget til arbeidsledighet som S-aksjeselskap og arbeidstaker, bør du sjekke lønnsspissen og se om et beløp for arbeidsledighetsforsikring ble trukket. Alternativt kan du sjekke med selskapets lønnsprosessor.

Aktivt søker arbeid

Selv om en aksjeselskapsaktionær / ansatt er teknisk kvalifisert for arbeidsledighet, vil de fleste mislykkes den andre terskeltesten: Stater krever at arbeidsledige mottakere skal være "aktivt søker arbeid". Domstolene har fastslått at eiere av S-selskaper som holder konsernet levedyktig, selv om det ikke har noen inntekter, jobber ikke aktivt etter at det nye arbeidet kan komme inn i selskapet når som helst. Med andre ord tror stater ofte at S-selskapets eiere vil lukke virksomheten rett og slett for å vente på en dårlig konjunktursyklus. For å samle arbeidsledighet må du bevise for staten at S-aksjeselskapet ikke lenger er levedyktig, og du jobber med jobbsøking.

unntak

På bestemte tidspunkter gir den føderale regjeringen entreprenører mulighet til å samle ledighet mens de bygger sine virksomheter. Den føderale regjeringen implementerer også av og til spesielle programmer for selvstendige veteraner. Det er ingen raske regler om kvalifisering av arbeidsledighetstiltak på grunn av disse periodiske tiltakene. Det er alltid best å bare søke på statlig arbeidsledighetsbyrå og la det avgjøre saken din på individuell basis, under hvilken politikk som kan være i kraft på den tiden.