Hva er fordelene med menneskelig ressursplanlegging?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Ulike enn frontlinjeposisjoner som salg, HR-stillinger er typisk ansvarlig for strategisk planlegging og ansattes utvikling. HR planlegging inkluderer rekruttering av planer, ansattes opplæringsprogrammer og organisasjonsutvikling. Det er mange fordeler med å ha sterke HR-planleggingsverktøy på plass.

rekruttering

Personaleavdelinger er vanligvis ansvarlige for rekruttering av nye ansatte når stillinger opprettes eller ledig. Rekruttering og valg av ansatte er en tidkrevende prosess som involverer reklame for den åpne stillingen, administrerer søknadsprosessen, intervjuer potensielle kandidater og jobber. Effektiv HR-planlegging hjelper selskapet å forberede seg på forhånd for disse ledige stillingene, snarere enn å reagere på en reaksjonær måte når en ansatt trekker seg uventet. En annen fordel med å få en rekrutteringsplan på plass er at rekruttererne vet hvor de skal målrette jobbsøkingen for å finne de beste kandidatene. Vellykkede rekrutterere planlegger fremover og vet hvilke ferdighetssett (hardt og mykt) er avgjørende for de riktige kandidatene, og de vet hvordan de skal intervjues effektivt. Bedrifter som inkluderer HR-planlegging er forberedt på fremtidige åpne stillinger som kommer fra forretningsvekst og ekspansjon.

Karriereutvikling

En annen fordel med HR-planlegging er å ha karriereutviklingsprosedyrer, som består i å identifisere fremtidige bedriftsledere og hjelpe dem å vokse. Dette betyr at når en leder eller leder forlater eller går tilbake, er det allerede noen som er klar til å markedsføre seg. Retensjon er en viktig faktor i vellykkede selskaper fordi det betyr at kampanjer kommer fra organisasjonen og nåværende ansatte er motivert til å jobbe hardere for å komme videre. Karriereutvikling ser også på treningskurs og har karriereplaner på plass.

Trening

Vellykket HR planlegging inkluderer trening modeller og prosedyrer. Denne treningen inkluderer nyopplæringstrening for å lære nye ansatte om bedriftskulturen, interne databaser, programvare og ferdighetssettene som er nødvendige for bestemte stillinger. Fordelen med denne typen opplæring er at alle ansatte blir lært det samme på samme måte, noe som skaper konsistens og nøyaktighet i det daglige arbeidet. Andre treningsmodeller inkluderer informasjon om nye bedriftsinitiativer, nye produktutslipp og karriereprogresjonsklasser. For eksempel, hvis en medarbeider har lykkes i sin nåværende rolle, kan treningen inkludere coaching- eller ledelsesklasser som vil hjelpe ham med å forberede seg på en fremtidig kampanje.

Ansattes ledelse

Effektiv HR planlegging inkorporerer aspekter av medarbeiderstyring, for eksempel ytelsesvurderinger og disiplinære prosedyrer. Bedrifter drar nytte av å ha disse systemene på plass fordi de hjelper ledere med å gjøre jobben sin og forhindre potensielle søksmål. Standardiserte ytelsesvurderinger hjelpeledere ser etter viktige elementer når du vurderer og rangordner underordnede og sikrer at alle blir vurdert på samme skala. Standardiserte disiplinære prosedyrer sikrer at reglene følges, og de identifiserer tydelig deres konsekvenser når de er ødelagte.