Hva er funksjonene til menneskelig ressursplanlegging?

Innholdsfortegnelse:

Anonim

For at et selskap skal kunne bruke ressursene på riktig måte, må det være en plan på plass. Ved å ikke ha skikkelig personalplanlegging på plass, kunne et selskap tape penger på grunn av et kvalifisert personale eller et upassende bemanningsbeløp, ifølge bemanningsspesialistene på Accel Team Development-nettsiden. Ved å forstå funksjonene i menneskelige ressurser planlegging, kan du bedre sette pris på dens innvirkning på bedriftens suksess.

Personale nivåer

Personellprofessorer samler alle personellprognosene fra hver avdeling, sammenligner dem med å presentere stabsnivåer og deretter utarbeider en plan for å sikre at selskapet er tilstrekkelig bemannet for det kommende året. Behovene til en bedrift kan endres raskt, slik at human resources-gruppen bør gjennomgå bemanningsnivået med avdelingsledere på ikke mindre enn kvartalsbasis for å sikre at akselerert bedriftsvekst ikke har påvirket behovet for personell.

kvalifikasjoner

Funksjonen til menneskelige ressursgrupper i forhold til kvalifiserte medarbeidere er et todelt forslag. Den første delen av det er å sørge for at det alltid er en oppdatert fil med CV på vegne av kvalifiserte personer som allerede har blitt intervjuet av menneskelige ressurser. Den andre delen av kvalifikasjonsfunksjonen til en human resources-gruppe er å gå over vekstmønsteret i selskapet med avdelingsledere for å se hvilke nye kvalifikasjoner som skal være en del av fremtidige kandidatsøk.

budsjetter

Et selskap forblir lønnsomt ved å jobbe innenfor sitt forutbestemte budsjett. Når menneskelige ressurser setter opp for å fylle opp jobb, må de forstå de avdelingsperspektivene de jobber med, og holde seg innenfor disse tallene når de forhandler med kandidater. Dette krever nært arbeid med ledere og ledere for å sikre at selskapet får det talentet han trenger for å bevege seg fremover, men uten å gå over det foreskrevne årlige budsjettet.

Rekruttering

Resuméene som menneskelige ressurser bruker for å holde kandidatene tilgjengelige for fremtidig bemanning, må komme fra evig rekrutteringstiltak utført av human resources-gruppen. Menneskelige fagfolk bruker tid på å rekruttere messer, besøke høyskolens campus og bli involvert i annen aktivitet som vil hjelpe dem til å komme i kontakt med talentfulle kandidater. En proaktiv rekrutteringsinnsats er avgjørende for den pågående menneskelige planlegging suksess for ethvert selskap.