Lean Cell Leader Jobbbeskrivelse

Innholdsfortegnelse:

Anonim

Så populær som magert produksjon er, og dens praksis med celleproduksjon, eksisterer ingen formell jobbbeskrivelse av en "lean cell leader". Vi kan imidlertid gjøre noen forutsetninger, basert på eksisterende praksis.

Cell-basert produksjon

Det amerikanske miljøvernbyrået (som bruker magre prinsipper) gir en utmerket beskrivelse av cellulær produksjon: "I stedet for å behandle flere deler før du sender dem videre til neste maskin eller prosesstrinn … den har som mål å flytte produkter gjennom produksjonsprosessen en- stykke av gangen, med en hastighet bestemt av kundenes behov."

Verdistrøm

Cellbasert produksjon er arrangert i en lineær progresjon, kalt en verdi-strøm. Hver celle legger til verdi for eller kompletterer et produkt. Den første cellen mottar råvarer, og den siste cellen skifter ut ferdig produkt.

Arbeidsoppgaver

Formentlig sørger lean-cellelederen for at cellebasert produksjon oppnår de magre fremstillingsmålene for 1) levering på tid; 2) kontinuerlig strømning; 3) kundetilfredshet, og 4) null feil.

Gemba

En mager praksis er "genchi gembutsu", en japansk term (avledet fra Toyota-produksjonssystemet) som oppfordrer ledere til å gå produksjonslinjene for å se de faktiske rutiner og resultater. Dette er også kjent som "gemba-turen." Den magre cellelederen tilbringer sin tid i forkant av produksjonen, på butikkens gulv.

BLS

U.S. Bureau of Labor and Statistics (BLS) anerkjenner lean produksjon som grunnleggende for slike jobber som maskinoperatører og butikkfolk, men tilbyr ikke en stillingsbeskrivelse av "Lean Cell Leader."

Anbefalt