Regnskapspliktig prosess i produksjonsbedrifter

Innholdsfortegnelse:

Anonim

I produksjonssektoren vet bedriftsledelse at håndtering av varekjøp mens man holder opp på betalingsprosessen, ikke er en cakewalk. Gitt den operative betydningen av denne prosessen, går en stor strategisk tenkning i hvordan man bygger bedre og strammere bånd til leverandører, hvordan man betaler dem i tide og hvordan man kjører effektive aktiviteter.

Kontoer Betalingsprosess

Et selskaps leverandørgjeldsprosess omfatter ting som vareoppkjøp, varekvittering og verifisering og leverandørbetaling. Finansfolk bruker ofte termene "leverandørgjeld" og "leverandørgjeld" utveksling. Tenk på en betalingsprosessprosess - eller leverandørgjeldscyklus - som en serie med initiativer, en business spearheads å bestille varer, sjekke dem for kvalitet og betale leverandører til tiden. Personell som varierer som finansforvaltere, interne skattemyndigheter, kontofører, kostnadsanalytikere og innkjøpsledere veier inn på debiteringer og regninger.

Produksjonssyklus

Et produksjonsfirma produserer primært varer basert på et omfattende utvalg av ressurser for å omdanne råvarer til ferdige varer - som er klar til konsum eller inkludering i en annen organisasjons produksjonssyklus. Et eksempel på det siste scenariet er en dekkprodusent som en bilprodusent stoler på for å fullføre produksjonssyklusen og foreslå motorkjøretøyer som kunder vil ha og nyte. Hvis du kjemmer gjennom et produksjonsfirmas beholdningsoppgave, ser du elementer som råvarer, arbeidsprosessvarer og ferdige produkter.

symbiose

En produksjonsenhetens leverandørgjeldsprosess er en kombinasjon av operativ forsiktighet, likviditetsstyring og intern effektivitet. Prosessen starter med innkjøpsledere som speider markedet for leverandører som kan levere kvalitetsvarer til rimelige priser og til tiden. Deretter overtar oppkjøpsadministratorer - et identisk uttrykk for innkjøpsledere - listen over utvalgte leverandører til personell så mangfoldig som produksjonsforetak, bedriftsskatter og kostnadsanalytikere. Det tredje trinnet i prosessen sikrer at leverandørene sender nødvendige varer innenfor den tildelte tidsrammen. Et viktig aspekt av denne fasen gjelder verktøy og tilnærminger som et selskap etablerer for å kontrollere kvaliteten på elementene, samt grensesystemet det skaper for å identifisere, følge opp og løse leveringsproblemer. Det siste trinnet er betalingen av betalte leverandører.

Økonomiske konsekvenser

Leverandørgjelden sykler berører bokføring og finansiell rapportering. Når et selskap mottar varer og lover å betale på et senere tidspunkt, krediterer en bokholder leverandørgjeldkontoen og debiterer varekontoen. Den siste kontoen er en del av en bedriftsbalanse, som svarer til kontoudgift.